De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportdinsdag, 19 december 2006

Aris nestelt zich in de topvijf eredivisie
Bergen op Zoom - Dat Woon!Aris in potentie een topploeg heeft, daar was de club vooraf aan het seizoen van overtuigd. Of het er dan ook uitkomt is nog maar de vraag. Maar die vraag lijkt nog voor de kerst beantwoord, want de Leeuwarder basketballers versloegen gisteren Bergen op Zoom in een echte topper.
Giants - Aris 92-94 n.v
En passant nestelde Aris zich stevig op de vijfde plaats. Vooraf was daar voor getekend, maar met het besef dat de ploeg enkele wedstrijden onnodig heeft laten schieten had de ploeg van André Roorda zelfs de runner-up in de eredvisie kunnen zijn. Het gaat dus momenteel erg goed met Aris en dat is knap omdat het altijd maar afwachten is hoe een ploeg met alleen maar nieuwe gezichten zich ontwikkelt.
Vorig seizoen pakte het allemaal verkeerd uit en was een troosteloze laatste plek het gevolg. Daarvoor hoeven de Leeuwarders nu niet bang te zijn. Roorda raakt de juiste snaar bij de zeven talentvolle Amerikanen die zich snel aanpassen aan het Europese basketbal. Bovendien klikt het in de ploeg en wil die graag iets moois neerzetten. Zoals ze na het moeizame begin zelf al besloten. ,,We’re here to play basketball.”
Giants is dit seizoen de best-of-the-rest. Aris sloeg gisteren voor de tweede maal toe tegen de ‘reuzen’ uit Bergen op Zoom. Thuis wonnen de Leeuwarders al en ook uit was het team Roorda sterker. In de verlenging zette Daniel Russ Aris op een 78-80 voorsprong en na heel wat spectaculaire scores over en weer had Herman Favors voor de Friese formatie de bal met nog dertien seconden op de klok en een stand van 92-92.
De kleinste Amerikaan bij Aris had vlak voor het einde van de reguliere speeltijd met zijn mislukte poging voor een verlenging gezorgd. Ditmaal ging hij weer voor een drive naar de basket, maar met drie man op zijn huid passte Favors de bal naar Gary Ware. De center blonk uit in Bergen op Zoom en met een denderende dunk schonk hij Aris de overwinning.
De wedstrijd had alles wat een basketballiefhebber zich kon wensen. De vroege voorsprong van Bergen op Zoom werd in het tweede kwart getackeld door Aris (30-33). Na de pauze scoorden beide teams er flink op los waarbij het verschil tussen beide teams steeds hooguit vijf punten bedroeg. Aan de kant van Leeuwarden waren vooral Favors (23 punten) en Ware (19 punten) op schot. Rik van der Nes scoorde in twaalf minuten zeven rebounds.
Giants - Woon!Aris 92-94 (19-11, 11-22, 25-17, 23-28, 14-16). Topscorers. Herman Favors 23, Gary Ware 19, Kemmy Burgess 15, Daniel Russ 14. Assists: Favors 8. Rebounds: Rik van der Nes en Daniel Russ 7.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties