De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportdinsdag, 19 december 2006

Heerenveense ijshockeyers kunnen goede niveau van laatste bekerduels niet handhaven
Flyers maakt een valse (competitie)start
GERARD BOS
Heerenveen - Dat de ijshockeyers van Vadeko Flyers dit seizoen de playoffs in de bekerstrijd niet bereikten, was nog enigszins verklaarbaar. Pas aan het einde van de bekercyclus ging de Heerenveense formatie goed draaien. Dat schonk vertrouwen voor de start van de competitie. Maar dit weekeinde bleek die start voor Flyers vooral een valse te zijn. Vrijdag werd nipt verloren in en tegen Den Haag, gisteravond kreeg de ploeg thuis flink klop van Amstel Tijgers uit Amsterdam, in wat volgens speler Hans Kroon de slechtste wedstrijd van het seizoen was.
Flyers - Tijgers 2-6
De woorden van de assitant-captain waren veelzeggend, maar ook lovenswaardig. Want niemand bij Flyers trachtte na de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers het verlies goed te praten, laat staan het spel. Kroon: ,,Er ging te veel mis, zowel aanvallend als verdedigend.” Daarmee zei de Heerenvener geen woord te veel. Flyers had veel te veel kansen nodig om tot scoren te komen, de powerplays werden veelal slecht uitgespeeld en te vaak werd de puck op eenvoudige wijze aan de tegenstander gegeven.
,,Ik denk wel dat dit de slechtste wedstrijd van het seizoen was”, draaide Kroon daarom niet om de hete brij heen. ,,Dat is meteen ook het rare. Want ik had dit niet verwacht, niemand niet. Dit is een valse start. Doodzonde, man.”
Daarmee doelde hij ook op de verloren uitwedstrijd van vrijdag tegen Wolves in Den Haag. Flyers stond in dat duel bij een 3-3 stand in de laatste minuut een tegentreffer toe. Daarop volgde gisteren het echec tegen Tijgers. Wat een competitiestart met goed spel en twee zeges had moeten worden, draaide zodoende uit op een deceptie.
Het verlies tegen Den Haag had voor revanchegevoelens gezorgd. Amsterdam was daarvoor een mooie tegenstander, het eigen Thialf-stadion vormde een fraai decor om te laten zien dat Heerenveners de goede lijn uit de bekerstrijd wel degelijk konden voortzetten.
Flyers startte voortvarend, want het spel speelde zich gedurende het grootste gedeelte van de eerste periode af in het aanvalsvak van de gasten uit Amsterdam. Maar Tijgers overleefde de storm tijdens drie powerplays en kwam op 0-1 door Mark Tanner. Het inspireerde Flyers tot een snelle gelijkmaker: Andrei Levitin schoot van dichtbij hard raak, dit keer wel uit een powerplay.
Na de eerste periode kwam Flyers geen moment meer in de wedstrijd. Het was allemaal ‘net niet’, zowel aanvallend als verdedigend. En dan zit het vaak ook niet mee: zo hadden de Heerenveners de arbitrage bepaald niet op hun hand.
Ook speelde Amsterdam-goalie Pelletier een bedenkelijke hoofdrol door Flyers te frustreren met het al dan niet bewust wegschuiven van de goal bij weer een aanval van de thuisclub. Pas na een dozijn van dergelijke onsportieve acties, kreeg Pelletier een straf van de scheidsrechter.
Waar Flyers kansen liet liggen - onder meer drie situaties waarbij een speler oog in oog met Pelletier stond - prikten de gasten er in de tweede periode twee in dankzij oud-Flyer Matt Korthuis en Bohuslav Subr. Paul Vincent scoorde ook in de derde periode, uit een zeer dubieus gegeven penaltyshot.
Flyers kwam nog wel terug tot 2-4, maar zelfs 5-tegen-3 powerplays waren aan de Friezen niet besteed. Amsterdam bleef gemakkelijk op de been en maakte er nog 2-5 van via opnieuw Subr, waarna een empty net goal van Alexander Schaafsma de pijn bij Flyers vergrootte. Daarmee was de valse (competitie)start een feit.
Tot de teleurstelling van gisteren was de moraal in het Heerenveense kamp goed. De vorm was er, zo vlak voor het begin van de competitiestrijd. Daarom is het lastig een verklaring te vinden voor de tegenvallende resultaten van vrijdag en gisteravond.
,,We moeten hier als spelers maar eens over gaan praten. Daar is nu wel reden toe”, zei Kroon. Hij probeerde toch nog een lichtpuntje te ontdekken: ,,Vanaf nu kan het alleen maar beter te gaan.”
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties