De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Weerwoensdag, 3 januari 2007

Stormachtig
Vandaag hebben we perioden met regen en bewolking. Het kwik schommelt rond 8 graden en daar komt het komende etmaal nog ongeveer 2 graden bij. Vannacht en morgen wordt het stormachtig, aan zee is vannacht tijdelijk storm mogelijk. Het wordt morgen ongeveer 10 graden.
Het bleef gisteren wisselvallig weer met geregeld flinke buien. Het waaide geregeld krachtig tot hard en daardoor was het een onvervalste herfstdag. De gemiddelde hoeveelheid neerslag over de provincie was 6,5 mm. En daar is het nog niet mee afgelopen want ook vandaag komt er weer regen bij. Tot en met morgen kan dit nog weer eens zo'n 10 mm neerslag opleveren. Het waait stevig uit het zuiden tot zuidwesten.
Actueel: vanmiddag perioden met regen en motregen en daarbij een middagtemperatuur van ongeveer 8 graden. De wind uit het zuiden tot zuidwesten is matig tot vrij krachtig tot hard aan zee. Vannacht ligt het kwik ook rond 7 à 8 graden, bij een aantrekkende zuidwestenwind. Aan zee gaat het stormachtig waaien en daarbij is er tijdelijk kans op storm. Boven land waait het vannacht (vrij) krachtig met windstoten. Morgen waait het eerst aan zee ook nog stormachtig uit het zuidwesten. In de middag neemt de wind af naar krachtig tot hard aan zee en dan draait de wind naar het westen tot noordwesten. Het kwik schommelt morgen rond 10 graden. We hebben af en toe zon, maar er komen ook enkele buien voor.
De vooruitzichten: vrijdag is het grijs met af en toe wat regen of motregen. Het kwik komt te liggen rond 9 graden, bij een matige tot aan zee krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Zaterdag zijn er enkele buien mogelijk en ook zondag blijft het niet droog. Het is eigenlijk absoluut geen winter maar eerder herfstachtig. Het kwik ligt rond 9 graden. Begin volgende week wordt het weer guur weer met aan zee een stormachtige wind en perioden met regen. Het blijft uiteraard zacht.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties