De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Weerwoensdag, 10 januari 2007

Storm onderweg
Vandaag is een grijze en natte dag met een onstuimig en zacht karakter. Er zijn perioden met regen, het wordt 13 graden en de zuidwest tot westenwind is boven land vaak krachtig, langs de kust hard tot stormachtig. Morgen krijgen we storm.
Gisteren werd het recordzacht. In de Bilt werd het 13.7 graden en dat gebeurde niet eerder de eerste decade van Januari. Het oude record stamt uit 5 Januari 1999. Toen werd het 13.5 graden. Ook het datumrecord in de Bilt met 12.8 graden uit 1936 werd verbroken. Een historische dag. Ook verlopen de eerste tien dagen als geheel warm. In de Bilt zal de eerste decade uitkomen op 8.9 of 9.0 graden. Het oude recordjaar was 1921 met een etmaaltemperatuur van 8.6 graden. Ook vandaag doen we volop mee met de ‘voorjaarswarmte’. De verwachtingen tot morgenavond: vanmiddag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. Daarbij waait het langs de kust hard tot stormachtig uit het zuidwesten tot westen. Ook boven land is het onstuimig en staat een (vrij) krachtige wind, met zware windstoten tot zo’n 90 km/uur. Het wordt ongeveer 13 graden, 8 graden warmer dan de norm. Vannacht en vanavond blijft het flink waaien, maar de regen trekt weg en het kwik zakt naar een graad of 5. De dag van morgen bezorgt een nog ruiger weertype. Wellicht begint de dag droog, maar al snel volgt regen. De wind begint krachtig of hard, maar neemt gaandeweg de dag toe tot stormachtig en zelfs boven land mogelijk tot stormkracht 9. Langs de kust is er kans op zware storm, 9 tot 10 bft uit het westen tot zuidwesten, later op de dag, in de avond en nacht draaiend naar het westen tot noordwesten. Het wordt morgen 10 graden.
De vooruitzichten: vrijdag wordt het allemaal wat rustiger en droger. De zon schijnt dan nu en dan maar het blijft veel te zacht met 10 graden. Zaterdag gaat het weer regenen en is het met 12 graden opnieuw weer zachter geworden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties