De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Economiewoensdag, 10 januari 2007

Aegon laat mensen Enna in kou staan
Dokkum – ,,Verzekeraar Aegon laat de ex-medewerkers van Enna Aerosols al jaren keihard in de kou staan.” Dat stelt J. Kampherbeek van vakbond CNV Chemie in een brief aan de oud-medewerkers van de spuitbussenfabrikant uit Dokkum. De verzekeraar zou de pensioenpremies van de werknemers niet op tijd geïnd hebben. De werknemers liepen hierdoor een gat in hun pensioenopbouw op, toen het bedrijf begin vorig jaar failliet ging. Ook zou Aegon weigeren de werknemers te informeren over hun pensioenopbouw.
Het bedrijf heeft de pensioenpremies van zijn werknemers ruim een jaar niet afgedragen aan het pensioenfonds van Aegon, terwijl deze premies wel ingehouden werden bij de werknemers.
Woordvoerster M. Wester-Breed van Aegon kent de zaak inhoudelijk niet, maar stelt wel in het algemeen dat het bedrijf zich niet geroepen voelt premies die het nooit ontvangen heeft, door te sluizen.
Kampherbeek vindt dat het bedrijf wel degelijk aanspreekbaar is, omdat Aegon nooit bij Enna aan de bel zou hebben getrokken.
Daarnaast werkt Aegon onvoldoende mee aan het omzetten van de vut-gelden van Enna, zegt Kampherbeek. Aegon zou hebben toegezegd de gelden, in totaal 390.000 euro, onder te brengen in pensioengelden, maar de verzekeraar heeft volgens Kampherbeek nog niets ondernomen.
Vanavond komen de oud-medewerkers in Dokkum bij elkaar om te praten over de vut-gelden.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties