De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 15 januari 2007

Heerenveen onderuit tegen Cercle Brugge
Oost-Souburg - SC Heerenveen heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Alblas in Oost-Souburg, een week voor de hervatting van de tweede helft van de competitie, een oefenduel verloren van de Belgische eersteklasser Cercle Brugge. Het duel vormde de afsluiting van een driedaags mini-trainingskamp in Zeeland. De Friezen traden aan zonder Petter Hansson en Ugur Yildirim; de eerste nog steeds vanwege een knieblessure, de tweede mogelijk vanwege een virusinfectie.
Het lijkt onwaarschijnlijk dat het tweetal er zaterdag in het competitieduel tegen PSV weer bij is. ,,Peter Hansson mag deze week weer maximaal trainen, maar ik denk dat hij minimaal een week nodig heeft om wedstrijdfit te zijn. Ugur Yildirim heeft wat onder de leden en is helemaal binnenstebuiten gekeerd. Hij mag nog niet maximaal belast worden, omdat hij bij vermoeidheid allerlei klachten krijgt”, aldus trainer Gertjan Verbeek.
Die kon terugkijken op een geslaagd trainingskamp in een winderig Zeeland. ,,We hebben alle trainingen kunnen doen onder redelijke omstandigheden. En het was goed voor de sfeer. Je bent drie dagen op elkaar aangewezen. We hebben de puntjes op de i gezet, wat gesprekken gevoerd en zijn naar de film geweest. Het was een mooie gelegenheid om nog wat meer aan elkaar te wennen.”
Zaterdagmorgen had Heerenveen nog een strandtraining afgewerkt alvorens de ploeg in de middaguren moest aantreden tegen Cercle Brugge. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek, die begon zonder Gianni Zuiverloon die tegen PSV geschorst is, kwam al snel in de wedstrijd op achterstand. Michel Breuer verslikte zich toen hij een tegenstander wilde uitkappen, waarna Dieter Dekelver de Belgen op een 0-1 voorsprong bracht. ,,Dat kan gebeuren”, vond Verbeek. ,,We hebben over de hele wedstrijd maar één kans weggeven.”
Binnen een kwartier kwamen de Friezen echter alweer op gelijke hoogte. Paul Bosvelt zette de aanval op en ontving de bal terug na tussenkomst van Afonso Alves en Lasse Nilsson. Vervolgens schoot de 36-jarige routinier zelf vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak. Heerenveen had moeite met de fel jagende Belgen, maar gaf nauwelijks mogelijkheden weg. De Friezen kregen zelfs de beste mogelijkheid via Nilsson, maar de Zweed schoot rakelings voorlangs.
In de slotfase gingen de Friezen pressie spelen, alsof er een achterstand ongedaan moest worden gemaakt. In die fase kreeg Heerenveen nog twee tot drie goede scoringskansen via Niklas Tarvajärvi en Rob Friend. In de slotfase greep Cercle Brugge de winst via Matthias Feys. ,,Ik ben niet tevreden over het resultaat, wel over de uitvoering. Alleen het rendement was wat aan de lage kant, maar daar kan ik mee leven. We hebben de afgelopen dagen heel zwaar getraind en het veld was erg hobbelig. Dat was in ons nadeel.”
Opstelling Heerenveen: Vandenbussche (45. Waterman); Poulsen (60. Zuiverloon), Breuer, Dingsdag en Jong-A-Pin; Bosvelt (60. Bradley), Prager (75. Garía-García), Hanssen (75. Johnsson) en Pranjic (60. Friend); Nilsson (60. Storm) en Alves (75. Tarvajärvi).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties