De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 15 januari 2007

Kramer wil op WK afstanden ook de 1500 meter rijden
Collalbo – Sven Kramer gaat wellicht tijdens de WK afstanden ook de 1500 meter rijden. Lange tijd was dat niet de bedoeling op het toernooi dat in maart in Salt Lake City wordt gehouden. Door de goede 1500 meters van hem dit seizoen, met die van zaterdag (1.44,86 op een buitenbaan) in Collalbo als hoogtepunt, hoort de 20-jarige Fries op die afstand inmiddels bij de beste Nederlanders. De KNSB, Kramer en diens coach Gerard Kemkers zullen nu overleggen over de mogelijkheden.
Kramer gaf zaterdag bij het EKzelf al aan dat hij die afstand graag wil rijden, maar dat hij niet van plan is om plaatsing via een skate off af te dwingen. Die is over twee weken en dan is Kramer op trainingskamp in Erfurt. Daar bereidt hij zich voor op het WK allround in Heerenveen, eind februari.
,,Ik bin net fan doel om dat treningskamp te ûnderbrekken om in skate off te riden foar de 1500 meter op de WK ofstannen. Dat liket my net handich. As sy wolle dat ik meidoch op de 1500 meter, moatte se my dêr mar delsette”, zei Kramer.
Gisteren was daarover nog geen duidelijkheid. De Fries kan eventueel aangewezen worden door de schaatsbond op basis van zijn goede presteren op de schaatsmijl dit seizoen. Maar zover is het nog niet. Volgens bondscoach Wopke de Vegt moet eerst duidelijk worden wat de TVM-ploeg van plan is voor de rest van het seizoen.
De Vegt: ,,Sy moatte yn dy ploech oanjaan hoe’t se de rûte nei it WK sjogge. Der hat al oerlis west mei Kemkers, mar oer it oanwizen fan Kramer of it riden fan in skate off kin ik noch neat sizze.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties