De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Weermaandag, 22 januari 2007

Vorst
Komende nacht krijgen we vorst en kan het kwik zakken naar -3 tot -6 graden. Aan zee ligt het kwik vannacht rond of net onder nul. We houden vanmiddag kans op een enkel buitje met (natte) sneeuw en het wordt ongeveer 5 graden.
Na de stormen van de afgelopen dagen, hebben we de komende dagen rustiger weer en zal het niet meer zo zacht zijn. Gisteren konden we al merken dat het wat kouder werd, maar nog altijd steeg het kwik naar rond 8 graden, terwijl het normaal niet warmer wordt dan 4 of 5 graden. De komende dagen zakken de temperaturen. We krijgen eindelijk een weerbeeld wat past bij dit jaargetijde.
De verwachtingen tot morgenavond: vanmiddag is het vrij zonnig en af en toe komt er nog een bui voorbij, waarbij er kans is op natte sneeuw, hagel en regen. Het kwik komt vanmiddag te liggen rond 6 graden. De wind is matig tot vrij krachtig tot krachtig aan zee uit het noordwesten tot noordoosten. Vannacht is het rustig en het gaat matig vriezen. De minimumtemperaturen komen in Friesland uit tussen -3 en -6 graden. Morgen schijnt de zon geregeld en ik verwacht overwegend droog weer. Als het al wel tot een buitje komt, dan is het waarschijnlijk een sneeuwbuitje. Het kwik komt te liggen rond 2 of 3 graden, bij een zwakke tot matige noordoostenwind.
De vooruitzichten: woensdag is nagenoeg een kopie van dinsdag met maxima rond 2 graden, overwegend droog weer met een kleine kans op een sneeuwbuitje en een matige noordoostenwind. In de nacht naar donderdag kan het weer licht tot matig vriezen. Donderdag blijft het droog met overdag ongeveer 2 graden en in de nacht minima rond -4 graden. Vrijdag wordt het zachter met 5 graden. Dan krijgen we regen en sneeuw met een harde westenwind. Vanaf zaterdag loopt het kwik verder op naar 6 graden en verdwijnt de vorst.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties