De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 22 januari 2007

Flyers heeft in thriller de langste adem

Heerenveen - Vadeko Flyers had zaterdagavond de langste adem. Toen zaterdagavond tegen Eaters Geleen na de reguliere zestig minuten ijshockey en nog eens vijf minuten overtime uiteindelijk penaltyshots de beslissing moesten brengen, barstte de ijshal in Heerenveen bijna uit de voegen. De duizend toeschouwers zagen hoe na de periodestanden 0-1, 0-0 en 1-0 het team uit Heerenveen loon naar werken kreeg. De thuisploeg verzilverde vanaf de middenstip drie van de vijf penaltyshots, terwijl goalie Kelly Shields zijn team in de race hield door drie pogingen van de gasten te stoppen.

BARM BURUMA
Flyers-coach Alex Andjelic prees de werklust van zijn spelers. De 66-jarige geboren Joegoslaaf omschreef Flyers van nu als een groep werklieden die een klus moesten klaren. ,,We komen in overall naar ons werk met een broodtrommel onder de arm. Geen stropdas of lunch met zalm en witte wijn. Alleen maar keihard ploeteren en alle opdrachten voor honderd procent uitvoeren’’, zei Andjelic, die zo graag ijshockey wil zien zoals het publiek in Heerenveen dat in 1988 liet zien, Dat was de tijd waar hij als coach de beste herinneringen aan bewaart en amper een maand nadat hij werd aangesteld om de boel weer op de rails te zetten, heeft hij weer helemaal de smaak te pakken.
Flyers liet zich alleen in de eerste periode overrompelen door een stormachtige start van de verliezende bekerfinalist. Kennelijk zat de wedstrijd van de vorige avond tegen landskampioen Emperors Nijmegen nog in de benen bij het team uit Heerenveen. De 5-7 overwinning maakte toen evenwel al duidelijk dat Flyers op koers ligt om bij de bovenste vier te eindigen en dus de play-offs zal spelen.
Flyers koos van de eerste tot de laatste minuut de aanval en alleen Eatergoalie Frank Novello hield de gasten in de race. Maar toch, uitgerekend ex-Flyerspeler Jamie Visser zorgde na vier minuten voor de openingstreffer.
Na de eerste periode maakte Andjelic zich even heel boos op zijn spelers. ,,En terecht. Ik ben zelfs in tijden niet zo boos geweest’’, wilde de coach wel bekennen. ,,Gelukkig hebben de spelers zich dat goed aangetrokken en stonden ze vanaf de tweede periode wel als een team te spelen.’’
Dat hielp, al kwam het door stug verdedigen van de gasten niet tot uitdrukking op het scorebord en ook in de tweede periode kon Flyers de gelijkmaker niet forceren. In de derde periode bleef Flyers in de aanval en uiteindelijk zorgde Brian Ballman op aangeven van Justin Bekkering en Casey Bartzen voor de 1-1. ,,Wij moeten het hebben van keihard werken en dan is het belangrijk dat we steeds voldoende zelfvertrouwen houden’’, zei Jacco Landman na afloop. ,,We speelden niet de pannen van het dak met altijd mooi ijshockey, maar het gevoel dat het wel goed zou komen, dat bleef.’’
Na drie penaltyshots hield de Rus Andrey Levitin het hoofd nog steeds koel en schoot ook voor de tweede keer raak voor Flyers, terwijl dat Brian McGarry als laatste in tegenstelling tot zijn eerste poging niet lukte.
Hoewel de zege met penaltyshots betekent dat in plaats van drie punten, nu twee punten worden bijgeschreven voor Flyers, was Landman toch heel blij met de overwinning. ,,We hebben alles gegeven en dan is het mooi als je wint. Je wilt natuurlijk altijd meer, maar we zijn bezig met een positieve reeks en dat is nu het belangrijkste. Voor ons is nu het belangrijkste dat we de play-offs halen’’, aldus de 32-jarige speler die pas aan het eind van 2006 weer aan het team werd toegevoegd, nadat hij eerder als jeugdcoach en speler van het recreatieteam van Flyers een stapje terug deed.
Andjelic toonde zich tevreden en verwacht deze competitie nog mooi dingen met dit team. ,,Dit is een heel goede groep en het team is in balans en daar geniet ik van. We doen nog iedere training weer nieuwe oefeningen en ze pikken het meteen goed op. Het is nu belangrijk dat we er elke week weer staan en dat bereiken we door hard te werken.’’
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties