De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 22 januari 2007

Jeroen de Vries opnieuw derde in Zweden

Borlange - Zeg niet tegen Erik Hulzebosch dat hij nooit meer een wedstrijd zal winnen. Juist dan laat de inmiddels 36-jarige marathonschaatser uit Loozen zien dat hij nog lang niet versleten is. Bij het Zweedse Borlange schreef hij zaterdag de tweede marathon van het KNSB Grand Prix Circuit op zijn naam. De 36-jarige rijder uit het team van Nefit toonde zich in de eindsprint de snelste van een kopgroep van vier schaatsers.

BRAM BURUMA
In de wedstrijd over 150 kilometer werden Ruud Aerts (Riel) en Jeroen de Vries verslagen in de sprint. Voor de Sintnykster was het de tweede keer dat hij derde werd op het Zweeds natuurijs, een dag eerder moest hij de Fransman Tristan Loy en Casper Helling uit Wageningen voor laten gaan.
Op natuurijs komen de ‘oudjes’ als vanzelf boven drijven, zo bleek in Zweden. Het waren met name de dikke dertigers die een sterke indruk maakten. Jeroen de Vries (35) bepaalde de wedstrijd vrijdag al met Casper Helling (34) en Tristan Loy van 33. Zaterdag meldden zich voorin onder meer ook al de dikke dertigers René Ruitenberg uit (Wezep) en Rob van Meggelen (Eindhoven) in een kopgroep van acht rijders. Tevergeefs probeerden uit die generaties onder meer ook de routiniers Henk Angenent (Wouwbrugge) en Sintnykster Ruud Borst nog aansluiting te krijgen.
Voor Jeroen de Vries was een dag eerder al duidelijk dat de vorm dit seizoen precies op tijd komt, met komende zaterdag het vervolg van de natuurijscyclus op de Oostenrijkse Weissensee. Toch wilde hij met twee podiumplaatsen niet echt tevreden zijn: ,,Ik hie se beide graach werom jaan wollen foar ien oerwinning.’’
In de kopgroep kon de schaatser uit het team van Time Out alleen zichzelf de schuld geven dat het gisteren niet helemaal volgens plan ging. Op papier was hij zelfs de beste sprinter, maar overmoedig en goedgelovig nam hij in het zicht van de finish zelf het initiatief, om zich vlak voor de streep toch nog te laten verrassen. Terwijl de Fries een dag eerder al had gezien dat Hulzebosch goed reed en zich ook nu op zijn gemak voelde in de kopgroep. ,,Hulzebosch sei dat hy lest hie fan kramp en net goed mear wie. Ik leaude dat, mar dit hat wer in wize les foar my west. Ik hie it oandoare moatten om him ek it wurk dwaan te litten.’’ Toch gaf twee keer een podiumplaats in ieder geval moed voor de wedstrijden in Oostenrijk. ,,En as wy dan de twahűndert kilometer ride, dan kin net ien him mear ferskűlje.’’
En Hulzebosch? Die kon er wel om lachen. ,,Ik heb laten zien dat ik nog lang niet versleten ben’’, glunderde de schaatser die in 1997 achter Henk Angenent als tweede finishte in de Elfstedentocht.
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Daniëlle Bekkering uit Den Ham, vóór Lieke Splinter (Haarlem) legde beslag op tweede plaats en Kitty Meeth (Amsterdam) en Elma de Vries uit Haule, die net als een dag eerder vierde werd.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties