De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 5 maart 2007

Harkemase Boys laat zich aftroeven door laagvlieger Berkum
Drie keer niks op De Bosk

Harkema - Drie zeges op rij en door in de beker; Harkemase Boys had de smaak de afgelopen tijd weer te pakken. De gevarenzone was uit zicht, maar sinds zaterdag is het weer anders. Laagvlieger Berkum bleek te sterk in Harkema. Het was drie keer niks, letterlijk en figuurlijk: geen goed voetbal, geen goed resultaat en geen goede zaken voor de ranglijst.

GERARD BOS
Even had het er zaterdagochtend op geleken dat de pot tussen Harkemase Boys en Berkum niet door zou gaan. Maar er werd besloten toch te gaan voetballen, hoewel het veld ook bijdroeg aan het verlies van de thuisclub. Niet dat het als een excuus werd gebruikt, integendeel. ,,We zijn hier natuurlijk niet op Wembley”, haalde trainer Fritz Korbach de schouders op. ,,Het spel was gewoon niet goed. En al hadden we tot kerstmis doorgevoetbald, dan hadden we nóg steeds niet een goal gescoord.”

Harkemase Boys - Berkum 0-3

Van een off day wilde Korbach ook niet spreken. ,,Dat is zo cliché, dat is veel te gemakkelijk.” Maar hij erkende ruiterlijk dat de roodhemden een slechte wedstrijd hadden gespeeld. Dat was niet verwacht na drie goede overwinningen in de competitie. Het duel tegen Berkum was op voorhand een mooie wedstrijd tegen een mooie tegenstander om definitief afstand te nemen van de gevarenzone in de hoofdklasse C. Het liep allemaal net even anders.
Niet in de laatste plaats had dat veel te maken met Berkum-speler Erwin van Leur. Een spelmaker, die over het algemeen niet veel scoort. Maar op sportpark De Bosk trof hij zaterdag twee maal doel en was hij betrokken bij het andere doelpunt van de Zwollenaren.
En met zijn goede spel kwamen enkele door Ajax-middenvelder Edgar Davids uitgesproken woorden zaterdag ineens veel. Die refereerde laatst aan een iemand van wie hij de naam vergeten was, maar met wie hij vroeger eens samenspeelde in de jeugd. Davids had zich afgevraagd waar deze - op dat moment - erg goede speler toch zou zijn beland. Het antwoord: bij Berkum, want de speler over wie Davids het had, was Van Leur. Ook al wist de Ajacied dat zelf niet meer.
De rest van de Berkumers vormt geen team om bang van te worden. Harkemase Boys zou er in normale doen van winnen. ,,Maar dat was het probleem vandaag”, zei linksback Harold de Vries. ,,We waren juist niet in normale doen. De Friese verdediger mocht blij zijn dat hij het laatste fluitsignaal mee beleefde, want bij de 0-2 ging De Vries verbaal flink door het lint tegenover de assistent-scheidsrechter. Hij kwam er af zonder kaarten, maar niet zonder frustraties. ,,Het was echt twee meter buitenspel”, foeterde De Vries over de goal waar niet alleen een luchtje aan zat, maar die ook het duel besliste.
Voor rust liet Berkum de thuisclub het spel maken en dat lukte niet goed. Slechts één uitgespeelde aanval en nauwelijks mogelijkheden om te scoren voor Harkemase Boys. Berkum deelde de eerste tik uit door Van Leurs 0-1 uit een tegenstoot in de slotseconden van de eerste helft. De beste man van het veld was ook verantwoordelijk voor de goal waar De Vries en heel Harkema verbolgen over waren.
,,Dat was het breekpunt”, wist de verdediger. ,,Al moet ik wel zeggen dat we gewoon niet scherp genoeg waren in deze wedstrijd.” Dat bleek ook kort na de 0-2, want Berkum-invaller Jean Paul Ndizeye liep het veld in, ging meteen diep, en promoveerde zijn eerste balcontact tot de 0-3. Daarmee bezorgde hij Harkemase Boys een kater en een nieuwe plaats in de gevarenzone.
De roodhemden staan nog weliswaar nog vijf punten boven Urk, dat op promotie-degradatieplaats 12 staat, maar Harkemase Boys heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Zowel De Vries als Korbach wanhopen echter allerminst. Maar veel van het soort optredens als die van zaterdag kan Harkemase Boys zich in de slotfase van het seizoen niet meer veroorloven.
Harkemase Boys - Berkum 0-3 (0-1). 45. Erwin van Leur 0-1, 65. Erwin van Leur 0-2, 72. Jean Paul Ndizeye 0-3. Scheidsrechter: De Witte. Gele kaart: Steven Lier, Dennis Loer (Harkemase Boys), Erwin van Leur, Maiko Alberink (Berkum).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties