De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Sportmaandag, 5 maart 2007

Sjoerd de Vries pakt derde grote titel
Den Haag - Sjoerd de Vries uit Uitwellingerga heeft dit weekeinde in De Uithof in Den Haag de nationale titel voor sprinters bij de junioren behaald. De schaatser uit Jong Oranje was eerder al Nederlands en wereldkampioen allround geworden.
De Vries won zowel gisteren als zaterdag de duizend meter. Zaterdag dook hij zelfs onder het baanrecord van Erben Wennemars. De Vries kwam tot een tijd van 1.12.05. De oude toptijd van Wennemars stond op 1.12.61, gereden in november 2000.
De Vries werd op het podium geflankeerd door Pim Schipper en Stevin Hilbrands. Schipper stond na elke rit op het podium en werd tweede. Hilbrands schaatste zich met n tweede en n derde plek op de duizend meters naar de derde eindklassering. Jesper Hospes uit Heerenveen greep net naast een podiumplek. Hij werd vierde. De overige Friezen, Rienk Nauta uit Uitwellingerga en Johan Hoekstra (Tjerkgaast), eindigden respectievelijk als tiende en elfde.
Bij de vrouwen won Natasja Bruintjes in de categorie junioren A. Ze was alle Friezinnen te snel af. Thijsje Oenema (Joure), Marrit Leenstra (Wijckel), Mayon Kuipers (Heerenveen) en Ingeborg Kroon (Sneek) eindigden op de plaatsen twee tot en met vijf.
In categorie B bij de heren kwam Roderick Stift uit Oosterstreek ondanks twee gewonnen vijfhonderd meters net iets tekort voor de eerste stek. Die eer was weggelegd voor Koen Verweij. Pim Cazemier eindigde als derde. Berend Oenema uit Joure werd negende.
Janine Smit uit Heerenveen was de nummer drie bij de vrouwen in categorie B. Ze moest Roxanne van Hemert en Leslie Koen voor laten gaan. De overige Friezinnen eindigden in de middenmoot. Brecht Kramer uit Oudeschoot werd zevende, Yvonne Nauta uit Twellegea achtste en de Heerenveense Nammy Vellinga tiende.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties