De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Weermaandag, 12 maart 2007

Morgen bewolkter
Vandaag hebben we een prachtige lentedag met stralend weer. De temperatuur komt te liggen rond 15 graden. Vannacht zakt het kwik tot 3 graden met mistbanken. Morgen is het bewolkter, later breekt de zon door bij 12 graden.
Gisteren werd het op veel plaatsen in Fryslân 13 graden en het was een onvervalste lentedag met veel zon. Het werd alleen op plaatsen aan het water niet zo warm, hier bleef het kwik steken op 10 graden. Het werd in Maastricht gistermiddag 15 graden. Afgelopen nacht was het weer frisjes met lokaal in het binnenland temperaturen rond 2 à 3 graden. Aan de grond kwam het kwik tot onder nul op diverse plaatsen, vooral in het midden van het land. Daar zakte de temperatuur op 10 cm hoogte lokaal tot -3 graden.
De verwachtingen tot morgenavond: het kwik komt vanmiddag te liggen rond 14 à 15 graden en daarbij is het stralend zonnig weer. De wind is matig uit het zuiden tot zuidwesten, soms vrij krachtig aan zee. Daardoor wordt het op de Wadden minder zacht met 11 à 12 graden. Vannacht kunnen er mistbanken ontstaan bij 2 à 3 graden. Morgen verwacht ik bewolkter weer en het wordt minder zacht met 12 graden. Later overdag breekt de zon weer door en de middag belooft vrij zonnig te worden. Het waait matig uit het westen tot noordwesten.
De vooruitzichten: woensdag hebben we vrij zonnig weer met temperaturen rond 12 graden. Het blijft droog en de wind is matig uit het westen tot noordwesten. Donderdag en vrijdag hebben we ook lekker lenteweer met ruimte voor zon en bewolking. De middagtemperaturen liggen rond 12 garden. Op zaterdag moeten we rekening houden met enkele buien en op zondag krijgen we regen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties