De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Regiomaandag, 12 maart 2007

Tijdelijke winkel in ander pand
Kortsluiting zette Blom in brand
Leeuwarden - Kortsluiting op de eerste verdieping is mogelijk de oorzaak geweest van de brand die vrijdagmiddag Blom Damesmode aan het Zaailand in Leeuwarden in de as legde. Op de eerste verdieping woonden vier studenten, die alle op het tijdstip van de brand niet aanwezig waren. De technische recherche heeft het uitgebrande winkelpand zaterdagochtend onderzocht en vervolgens vrijgegeven. Van instortingsgevaar is geen sprake.
De conclusies van het onderzoek worden pas in de loop van de week bekendgemaakt, maar volgens directeur Douwe Blom wijzen de eerste mededelingen op kortsluiting in het trapportaal van de eerste verdieping.
Blom durft nog geen inschatting te maken van de geleden schade. ,,Dat hangt ervan af of het gebouw bouwtechnisch nog intact is of niet.”
Blom gaat er wel van uit dat het gebouw hersteld kan worden. ,,Eerst maar weer een dak erop, en dan kijken hoe we het van binnenuit kunnen herstellen. Van verkoop kan voorlopig natuurlijk geen sprake zijn.” Wel denkt Blom na over het opzetten van een tijdelijke winkel in een ander gebouw. ,,Maar dan moet je wel iets hebben om te verkopen.”
Bij de brand is de hele kledingcollectie is verloren gegaan, en vervanging van de damesmode is ingewikkelder dan het lijkt. ,,Wij voeren merken, en die kleding moet je een half jaar van tevoren bestellen. Dat kan voor de zomer niet meer. Je kunt dus wel stellen dat we hierdoor een heel seizoen missen.”
Het samenstellen van een nieuwe collectie met behulp van de voorraden bij de andere filialen van Blom is geen optie. ,,Zo simpel ligt dat niet. Elke winkel koopt zelfstandig in, en als zij een deel moeten afstaan, dan vallen daar weer gaten.”

Gelaten

De directeur omschrijft de sfeer in het bedrijf als ‘gelaten’. ,,Er heerst verslagenheid. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We zetten er met z’n allen de schouders onder.” De modeshow die gepland stond voor 20 maart, wordt mogelijk gehouden in Drachten.
De brandweer kon vrijdag voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de aangrenzende gebouwen. Aan de ene kant staat Hema, aan de andere kant Xenos.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties