De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportmaandag, 12 maart 2007

Rel binnen HV Stiens na vertrek van coach
GERARD BOS
Leeuwarden - Rond het herenteam van handbalhoofdklasser Stiens, Fryslâns enige landelijk spelende club, is een rel ontstaan. Coach Richard Hoogeveen is opgestapt nadat hij van het bestuur hoorde dat de spelers unaniem hebben aangegeven na dit seizoen niet met hem verder te willen. Dat zou zijn gebleken uit evaluatiegesprekken met alle spelers. Voorzitter Astrid Jongschaap zegt echter dat het bestuur de term ‘unaniem’ nooit heeft gebruikt en typeert dat als een leugen. Hoogeveen voelt zich intussen gepiepeld, veel spelers zijn verbaasd over hoe het bestuur de kwestie heeft aangepakt.
,,Unaniem? De mensen die dat zeggen jokken”, reageerde Jongschaap gisteravond. ,,Meer zeg ik er niet over, want daar is het allemaal nog te vers voor.” Dat terwijl het bestuur vorige week al de evaluatie met de spelers had om pas dagen later met Hoogeveen te spreken. Volgens bronnen binnen de club is de spelers gevraagd tot die tijd hun mond te houden over de inhoud van de gesprekken. Het nieuws lekte binnen de club echter snel uit; pijnlijk voor het bestuur.
Tijdens een gesprek tussen Hoogeveen en zijn spelers afgelopen vrijdag, vertelde de coach wat hij naar eigen zeggen had gehoord van het bestuur: de selectie is unaniem, ze wil niet met je verder. Het bleek echter een stuk genuanceerder te liggen. ,,Langzaam maar zeker werd duidelijk dat het maar om een paar spelers gaat, een enkeling”, zei Hoogeveen desgevraagd.
Aanvoerder Mark Roosjen bevestigt die lezing. ,,Er waren jongens die aangaven dat ze bepaalde dingen helemaal niet zo gezegd hadden. Toegegeven: tussen een paar spelers en de coach was er niet echt chemie meer, maar dat is ook niet vreemd. En het is het ook niet erg dat sommige spelers na een tijdje een ander gezicht voor de groep willen. Dat is wat er aan de hand is en zo had het ook gecommuniceerd moeten worden. Het betreft maar een paar spelers. De manier waarop het nu is gegaan, waarbij woorden als ‘unaniem’ gebruikt worden, verdient niet de schoonheidsprijs.”
Hoogeveen, die mede door gezondheidsproblemen toch al dacht aan een ‘handbalvrij’ jaar, zag geen andere manier dan meteen te stoppen: ,,Ik heb het idee dat er met mij gespeeld is. Alsof het bestuur dacht: lozen die hap. Maar ik wil niet met modder gaan gooien.”
Roosjen vindt het een grote fout van het bestuur dat de kennis van Hoogeveen verloren gaat voor Stiens. ,,Had hem dan technisch directeur gemaakt en neem een andere trainer. Dit is echt een gemiste kans, echt een megagrote blunder van het bestuur.”
Jongschaap maakt zich echter geen zorgen: ,,Ik denk dat we Hoogeveen in een andere rol heus wel kunnen behouden voor Stiens.” Ze kon echter wel eens voor een onaangename verrassing komen te staan. De ex-coach, die zich beschadigd zegt te voelen door Stiens, heeft een hele andere visie: ,,Ik keer heus wel terug in het handbal. Maar niet bij Stiens, lijkt me zo.”
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties