De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Regiomaandag, 12 maart 2007

PvdA voor derde partij, CDA niet
Leeuwarden - Wat de PvdA betreft, komt de SP als eerste in aanmerking om deel te nemen aan een coalitie van CDA en PvdA in Provinciale Staten. ,,Wij hebben de uitslag van de verkiezingen nog eens goed geanalyseerd, en de boodschap van de kiezer is dat het socialer en groener moet”, zegt fractieleider Bert Versteeg. Volgens Versteeg betekent dat ook dat de VVD als eerste afvalt.
De PvdA vindt de marge in de Staten te klein om alleen met het CDA verder te gaan. Daar denkt het CDA, dat nipt de grootste partij bleef, anders over. ,,Wij hebben voor de verkiezingen al gezegd dat het evenwichtiger moet, en dat het in het college van GS het ook wel een onsje minder kan als het gaat om de omvang. In de verkiezingsuitslag zien wij geen aanleiding om dat standpunt te veranderen”, aldus lijsttrekker Sjoerd Galema, die daarmee inzet op twee gedeputeerden per partij in een coalitie zonder derde partner.
Galema heeft vanavond een onderonsje met lijsttrekker en gedeputeerde Anita Andriesen. Donderdag volgt de installatie van de nieuwe Statenleden en daaropvolgend een politiek debat. ,,Ik hoop dat de Staten het CDA dan vragen een informateur aan te stellen.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties