De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Weerdonderdag, 15 maart 2007

Wisselvalliger
Het wordt de komende tijd weer wisselvalliger. Het wordt vanmiddag nog wel ongeveer 12 graden en de zon komt er weer goed bij. Morgen is dat al minder en met name in de ochtend kan er wat regen vallen. Het kwik komt dan in de middag te liggen rond 10 à 11 graden, bij een toenemende westenwind.
Het werd weer erg mistig afgelopen nacht en dat vooral in het oosten van het land. Daar en ook in Groningen is het zicht lokaal teruggelopen tot minder dan 50 meter. Opnieuw gevaarlijk voor het verkeer. Het kwik zakte afgelopen nacht wat verder naar beneden, waardoor die mist zich kon vormen. Het werd -2,6 graden op de (binnenkort gesloten) vliegbasis Twenthe. In Lelystad koelde het af tot -1,0 graad. Aan de grond kwam het op uitgebreide schaal tot enkele graden vorst.
De verwachting: het wordt vanmiddag een mooie vrij zonnige dag, nadat de mist is opgelost. Het kwik komt te liggen rond 12 graden, bij een zwakke tot matige en aan zee vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Vannacht zakken de temperaturen niet verder dan 6 graden, met enkele opklaringen en mogelijk ook weer mist(banken) bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Morgen wordt het bewolkt met kans op wat lichte regen. In de middag is het weer droog met af en toe zon. Het kwik schommelt overdag rond 10 à 11 graden, bij een matige tot aan zee krachtige westenwind.
De vooruitzichten: het wordt wisselvalliger en dat is op zaterdag al het geval. Het wordt in de loop van de ochtend bewolkt en regenachtig met een middagtemperatuur van ongeveer 11 graden. De west-zuidwestenwind is daarbij vrij krachtig tot hard aan zee. Zondag wordt het helemaal wisselvallig met regen, buien met onweer en een harde tot stormachtige westenwind aan zee. Het kwik komt niet hoger dan 9 graden. Maandag en de dagen daarna wordt er flink koude lucht aangevoerd uit het noorden en krijgen we winterse buien. Overdag wordt het dan 6 à 7 graden en in de nachten ligt het kwik dichtbij tot lokaal onder nul.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties