De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportwoensdag, 11 april 2007

Ternaard geeft titelrace niet op
Ternaard - Ternaard heeft de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse nog niet opgegeven. Door de 2-1 zege tegen Birdaard is het gat met koploper Dokkum nog slechts zes punten. En misstap van de Dokkumers kan voldoende zijn, want de ploeg van Theo de Vries moet nog op bezoek bij de Ternaarders. Die snakken na vier opeenvolgende mislukte nacompetitieavonturen naar directe promotie naar de vierde klasse.
Birdaard mocht gisteren de meeste aanspraak maken op de drie punten. Via Ype Kingma kwamen de gasten op voorsprong en er waren kansen om die uit te breiden. De nekslag bleef echter uit en middels een vrije trap van Jaap Beter Zijlstra kwam Ternaard in de 75ste minuut zowaar op gelijke hoogte. Zeven minuten later scoorde Hendrik Talsma zelfs de 2-1 waardoor Birdaard er wel heel bekaaid afkwam.
De wedstrijd tussen Sleat en Espel in de vijfde klasse A eindigde in 1-1. De Friezen schoten met een punt niet veel op, al is het gat met nummer tien Franeker nu drie punten. Symen Gert Faber had de thuisploeg op 1-0 gezet. Johan Pilat redde een punt voor Espel.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties