De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportwoensdag, 11 april 2007

Hoofdrol Johnson bij Jong Heerenveen

Heerenveen - Vooraf werd in de halve finale van de beker voor belofte-elftallen een spannende krachtmeting verwacht tussen Jong SC Heerenveen en Jong FC Utrecht. Maar in Heerenveen walste de thuisploeg, koploper in de eredivisie, over de nummer twee van de competitie heen: 7-0. De Canadees Will Johnson (20) was de grote man met maar liefst vier doelpunten. In de bekerfinale wacht Stormvogels Telstar.

Ron Hemmink
In het Abe Lenstra Stadion schitteren Lasse Nilsson en Afonso Alves. Maar ook het belofteteam van SC Heerenveen heeft een koningskoppel. Niklas Tarvajärvi en Will Johnson zijn deze dinsdagavond op Sportpark Skoatterwâld een plaag voor de verdedigers van Jong-FC Utrecht. Tarvajärvi sleurt negentig minuten lang van links naar rechts, houdt tegenstanders van zich af en kopt ballen door. Voor de kleine en technische Johnson is het heerlijk ballen. Hij stormt met de bal aan de voet op tegenstanders af, combineert met Tarvajärvi of opkomende middenvelders en schiet waar hij kan.
In twee minuten tijd beslist hij de wedstrijd. Na een half uur schiet de Canadese jongeling raak na een mooie combinatie met Ugur Yildirim. Twee minuten later kopt hij een voorzet van links binnen. De koploper in de eredivisie voor beloften laat geen spaan heel van nummer twee FC Utrecht. Voor rust is het duel beslist. Onlangs eindigde het competitietreffen op Skoatterwâld nog in 0-0.
Ditmaal dansen de Friezen door het Utrechtse verdedigingscentrum. De Canadese hoofdrolspeler in de galavoorstelling mag vlak voor tijd met een applauswissel het veld verlaten. ,,Dit is fantastisch. We gaan naar de finale en kunnen zowel de competitie als de beker winnen’’, aldus Johnson.
De technische spits gunt zijn teamgenoten alle eer. ,,Het team was goed en de voorzetten waren goed. Ik stond steeds op de goede plek.’’ Daarmee doet hij zichzelf tekort, want met name zijn laatste treffer is van grote schoonheid. Johnson kapt en draait, haalt de bal een keer terug vanachter zijn standbeen, houdt verschillende Utrecht-verdedigers bezig en schiet vervolgens uit stand de bal tussen zijn tegenstanders door achter keeper André Krul.
Tussendoor tikt de spits al vallend de 3-0 binnen na een fraaie individuele actie van Tarvajärvi. De Canadees over het belang van zijn kompaan in de aanval: ,,Hij is moeilijk te verdedigen, is groot en sterk. Ik ben juist snel en klein. Ik kan mooi achter hem opduiken.’’ Dat bevalt de spits. ,,Ik speel nu meer naar voren. Eerder had ik een meer verdedigende rol en speelde ik nooit zo diep.’’
Geen contract
Tarvajärvi, Türk en invaller Balkestein bepalen de eindstand op 7-0. Maar alle aandacht gaat uit naar Johnson. Een (nieuwe) kans aan de andere kant van de snelweg zit er niet in. SC Heerenveen maakte onlangs bekend niet verder te willen met de aanvaller. Johnson nuchter: ,,Ik heb geen contract meer volgend seizoen. Ik moet maar eens zien of ik ergens in Nederland kan blijven spelen.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties