De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Weerwoensdag, 11 april 2007

Ruimte voor zon
Vandaag hebben we te maken met bewolking, maar de zon zal wel vaker gaan schijnen. Morgen en vrijdag krijgen we echt ruimte voor zon. Het wordt morgen zo’n 18 graden. Vannacht en morgenochtend is het even mistig.
Het was gisteren toch redelijk aangenaam qua temperatuur, ondanks dat de bewolking de hele dag de boventoon heeft gevoerd. De maximumtemperaturen in Fryslân kwamen te liggen tussen 12,5 tot lokaal 14,5 graden. Daar komt vandaag nog wat bij, aangezien de wind die gisteren nog vrij stevig was; vandaag vrijwel helemaal zal wegvallen en gaan draaien. We hadden tot nu toe een westelijke wind, maar die zal even stilvallen op nadering van een hogedrukgebied en dan als dit vannacht voorbij trekt, draait de wind naar het noordoosten tot oosten.
De verwachtingen: het wordt vanmiddag vrij zonnig en de temperaturen lopen op tot rond 16 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten. Later vanmiddag valt de wind helemaal weg en vannacht draait de wind geleidelijk naar het noordoosten. Op zee ontstaat mist en lage bewolking, die morgenochtend even voor wat verkeershinder kan zorgen. Overdag zal de zon dit echter wegbranden en dan krijgen we een fraaie dag met zonnige perioden en temperaturen die oplopen tot ongeveer 18 graden. De noordoost tot oostenwind is overwegend matig.
De vooruitzichten: vrijdag en zaterdag houden we flinke zonnige perioden en het wordt bijzonder warm voor deze tijd van het jaar. Het kwik komt vrijdag te liggen rond 21 graden, bij een matige oost-noordoostenwind. Zaterdag kan het zelfs 23 graden worden. Op de Waddeneilanden wordt het daarbij ook 18 tot 20 graden. Kortom aangenaam bijna zomers weer. Zondag en maandag wordt het 22 en 20 graden, dinsdag liggen de maxima rond 18 graden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties