De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Economiedinsdag, 24 april 2007

‘Stjelp’ bij Spannum Pleats fan it Jier 2007
Leeuwarden – De stelpboerderij van de familie De Jong aan de Felsumerleane bij Spannum is uitgeroepen tot Pleats fan it Jier 2007. Dat heeft de organisator, de Boerderijenstichting Fryslân bekendgemaakt. Thema dit jaar was een stelpboerderij met een niet-agrarische bestemming. Dit jaar deden 25 boerderijen mee aan de competitie.
De boerderij is gebouwd in 1909 en is volgens het juryrapport een ,,goed voorbeeld van een eigentijdse woonboerderij met behoud van karakter van de historische stelp.” Volgens de jury heeft het gebouw nog veel oude elementen en is er veel aandacht besteed aan het onderhoud. Op 19 juni wordt een gedenksteen ingemetseld in de oude boerderij en ontvangen de eigenaren een cheque van de Rabobank van duizend euro.
De tweede prijs is voor de familie Van der Werf uit Burgwerd met de boerderij Djiplân uit 1939 die wordt gebruikt voor het eigen woongenot en door campinggasten. De authenticiteitspijs gaat naar J. Bootsma uit St Nicolaasga met de boerderij uit 1872. De aanmoedigingsprijs is dit jaar voor A. Hompus en V. Zuidam uit Irnsum. De boerderij heeft een woonfunctie, een logement en een (wijn)proeverij.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties