De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Geloof & Kerkdonderdag, 10 mei 2007

Leeuwarder kerk houdt diaconale stille tocht
Leeuwarden - De evangelische gemeente De Salvator houdt donderdagavond een stille tocht door Leeuwarden. Met de tocht wil men de aandacht vestigen op de vele mensen in de stad die leven in eenzaamheid, gebukt gaan onder verslaving en depressie, leiden aan ziekte en uitzichtloosheid en/of kampen met voortdurende tegenslag. ,,We willen de Leeuwarders graag hoop en troost geven en hen volop van het leven laten genieten’’, zegt voorganger ds Nicolas van Amerom.
Volgens de voorganger kan de tocht ook een ,,diaconale optocht”, worden genoemd. ,,We willen, in alle bescheidenheid, in stilte iets van de Boodschap van de kerken laten zien.” Hij verwijst daarbij naar de opdracht van barmhartigheid, zoals die in de bijbel is beschreven. Het wordt geen tocht met spandoeken. ,,We dragen alleen een doek met daarop de verwijzing naar onze website, zodat mensen kunnen lezen waarom we dit doen.” De Leeuwarder gemeente wil met de optocht, die om 18.00 uur begint, ook mensen uitnodigen om naar de open dag te komen, aanstaande zaterdag. De kerkelijke gemeente heeft diverse pastorale programma’s en biedt bijvoorbeeld ook huwelijkscurssen aan.
Zo'n honderd mensen uit de gemeente hebben zich opgegeven om mee te lopen met de tocht. Ook mensen die niet lid zijn van de gemeente kunnen meelopen. In het najaar begint De Salvator met de campagne ‘Doelgericht Samenleven’ waarbij gemeenteleden concreet zich gaan inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. ,,Hart in actie, maar dan kerk in actie”, verwijst hij naar het populaire SBS-programma. Jongeren van de Salvator gingen ooit al massaal de stad in om sneeuw te ruimen bij ouderen.
De PKN-gemeente van Oudehaske-Haskerhorne-Vegelinsoord heeft eerder dit jaar de campagne rond het boek van Rick Warren gehouden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties