De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Economiedonderdag, 10 mei 2007

Cao transporteurs beroepsgoederen
Den Haag - De vakbonden hebben vanochtend een akkoord bereikt met de werkgevers over de cao beroepsgoederenvervoer. Per 1 juni worden de lonen, toeslagen en onbelaste verblijfkosten verhoogd met 3,2 procent. Per 1 april 2008 komt daar nog 1,5 procent bovenop. Verder is afgesproken dat werknemers in december een eenmalige uitkering van 350 euro krijgen. De bijdrage voor de WGA-premie voor dit jaar wordt bijna een half procent. De ploegentoeslag wordt 1,25 procent per 1 januari 2008.
De cao voor werknemers in het transport en de logistiek geldt voor ongeveer 135.000 werknemers.
Vakbondsbestuurder A. Meijerman van het CNV schrijft het succes van de overeenkomst vooral toe aan de chauffeurs die vorige week in Fryslân en elders in Nederland acties hebben gevoerd.
De komende maanden wordt er tussen bonden en werkgevers overleg gevoerd hoe er moet worden omgegaan met de eis dat werknemers binnen enkele jaren gemiddeld maximaal 48 uur mogen werken. Veel mensen werken gemiddeld nu langer met een daarop afgestemd loon. Bijkomend probleem is dat er daardoor meer mensen moeten werken en er is nu al een groot tekort aan personeel.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties