De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Geloof & Kerkdonderdag, 10 mei 2007

Bethel: uitbreiding door toestroom jeugd
Drachten - De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten is bezig met een onderzoek hoe men moet inspelen op de groei van de gemeente. ,,Er is groei over de gehele linie, maar met name bij het kinder- en tienerwerk lopen we op zondag tegen de grenzen aan”, aldus voorganger ds. Orlando Bottenbley.
De Bethel heeft op dit moment volgens de voorganger 750 kinderen en 630 tieners. Daarom wordt gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden. De plannen zijn nog in een onderzoeksfase, benadrukt Bottenbley. ,,Er is nog geen keuze gemaakt”.
,,We zijn bezig om te onderzoeken wat er met de gebouwen moet gebeuren voor de komende vijf jaar.” Zo is er bij de Bethelkerk nog een loods van 1500 vierkante meter. ,,Die zouden we kunnen verbouwen”. De gemeente kijkt altijd vooruit. Zo wordt ook gekeken naar wat aan huisvesting nodig is op grond van de groeiverwachting over 10 of 15 jaar. Op dit moment komen er jaarlijks 400-450 mensen bij, rekent Bottenbley voor. Daarvan zijn er ongeveer ,,250 tot 300” die zich of laten dopen óf al volwassen gedoopt zijn en zich vervolgens aansluiten bij de Drachtster kerk. Als de Bethel wordt uitgebreid, zal aan de gemeenteleden gevraagd worden om daar een gift voor te geven.
.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties