De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Economievrijdag, 24 augustus 2007

Hypotheekrente hoger door geldcrisis
Den Haag - De variabele hypotheekrente gaat waarschijnlijk flink stijgen als gevolg van de crisis op de financiŽle markten. Vooral jonge gezinnen met hoge hypotheken kunnen daardoor in de problemen raken, denkt woordvoerder H. de la Porte van de Vereniging Eigen Huis.
De financiŽle crisis zorgt voor onrust bij de banken. Die willen daardoor een hogere vergoeding zien voor het risico dat zij lopen bij hun uitstaande leningen. Mensen die hun rente voor lange termijn hebben vastgelegd, komen niet in de problemen. Maar mensen die hebben gekozen voor de zogenoemde variabele rente, kunnen een snelle stijging van de lasten verwachten. Die rente kan door de bank per maand verhoogd worden. Sinds maart is de variabele rente al gestegen van gemiddeld 4,7 naar 5,2 procent, volgens De la Porte. Analisten verwachten een verdere stijging met 0,5 procent.
Deze stijging met in totaal 1 procent kan iemand met een volledige hypotheek honderden euroís per maand extra kosten. ,,Vooral jonge gezinnen met kinderen, met een 100-procentshypotheek en zonder financiŽle buffer, kunnen in de problemen komenĒ, verwacht De la Porte.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties