De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Sportmaandag, 15 oktober 2007

DFD overrompelt heel CSL

Britsum - De korfbalontmoeting tussen CSL en DFD paste in de categorie ‘onvoorstelbaar en onvoorspelbaar’. Slechts weinigen zullen voorafgaand aan de wedstrijd hebben voorspeld dat de gasten uit Oentsjerk met beide punten het veld van CSL zouden verlaten, maar de Trynwâldsters overrompelden de ploeg in Britsum wel.

BINNE KRAMER
Aanvankelijk leek er helemaal niets aan de hand voor het op de ranglijst veel hoger gesitueerde CSL. Want na luttele minuten leidde de thuisploeg door treffers van Jacob van der Meulen, Henriët de Boer en Hester Sijtsma al met 3-0 en een groot deel van de aan DFD gelieerde aanhang zag het zwerk al weer hangen. Zij zagen een scenario zich ontvouwen dat akelig veel leek op dat van de twee voorgaande ontmoetingen. Die waren van Trynwâldster zijde ontgoochelend en het was meer de vraag óf dan wannéér de ploeg van coach Janco Schiphorst zich uit het dal kon worstelen. En dat dat uitgerekend tegen CSL zou gebeuren, lag niet helemaal zeker in de lijn der verwachtingen.

CSL - DFD 17-13

Het blijft ongelofelijk dat een ploeg die volkomen uit vorm lijkt, ondertussen wel van koploper Excelsior wint, maar zeker qua scorend vermogen volkomen vast lijkt te zitten. Hoe is het mogelijk dat zo’n ploeg dan in Britsum als een Phoenix oprijst en zich soeverein ontdoet van het sterker ingeschatte CSL? Over dat hoe en waarom maakte niemand zich bij DFD echt druk: de punten waren binnen en dat in een wedstrijd waarin DFD had gedomineerd en af en toe zelfs geïmponeerd.
Toch leek het daar zeker na de gemakkelijk verkregen 3- 0 eigenlijk helemaal niet op. Het wachten was zelfs op de vroege knock out die CSL zou uitdelen, daar waren vriend en vijand wel zo ongeveer van overtuigd. De ommekeer kwam toen DFD-coach Janco Schiphorst meteen na die 3-0 een time out nam. Blijkbaar slaagde hij erin de knop om te zetten, want daarna speelde er plotseling een heel ander DFD. Gerard de Haan, samen met Eddy de Jong en scheidsrechter Wijngaards de beste mensen van het veld deze middag, maakte er 3-1 van en toen hadden de Trynwâldsters blijkbaar de smaak te pakken.
De 3-2 was van Jan van der Veen, waarna Johan Linthof de gelijkmaker liet aantekenen. CSL schrok wakker, maar kon zich niet meer opkrikken om deze wedstrijd te domineren. Na 6-6 waren het Johan Linthof en Jan van der Veen die voor het eerst een gaatje ten faveure van DFD sloegen en die marge was er bij de rust nog steeds: 8-10.
Voordat CSL na de pauze weer aan scoren toekwam, was het al 8-14 door treffers van Gerard de Haan, Eddy de Jong (2), Jan van der Veen en Afke Zijlstra. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, want DFD deelde de lakens uit.
Na 10-15 kwam CSL weliswaar terug en even leek de ploeg van coach Sake Koelma zich alsnog weer op te kunnen richten, maar verder dan de 12-15 door treffers van Jacob van der Meulen en René Radersma, kwam de thuisclub niet. Inmiddels had de DFD-aanhang zich in de bovenarm geknepen om zich te overtuigen dat het allemaal helemaal waar was wat er gebeurde, en dat leverde daverende bijval op.
Het werd uiteindelijk 13-17 en CSL verloor de wedstrijd al in het laatste deel van de eerste helft. En dus de vraag aan coach Sake Koelma hoe het kon gebeuren na die 3-0. Koelma: ,,We waren gewoon niet scherp genoeg, dat verwijt ik mijn ploeg, maar dat moet ik ook mezelf verwijten. Want de ploeg op scherp zetten is mijn taak. Dat heb ik dus niet goed gedaan. Wat er precies fout ging, daar moet ik de komende dagen nog maar eens goed over nadenken, maar duidelijk is dat we zijn geklopt door een ploeg die deze middag gewoon beter was, niks op af te dingen.’’
Scores CSL: Jacob van der Meulen 3, Henriët de Boer, Hester Sijtsma, Fokke Visser 2, René Radersma 5, Boudien de Boer
Scores DFD: Gerard de Haan, Everdiena Veenema 2, Jan van der Veen 4, Afke Zijlstra 3, Eddy de Jong 4, Johan Linthof 3.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties