De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiomaandag, 15 oktober 2007

Verkeer moet omrijden
Verkeer Sneek vast door afsluiting
Sneek - Bedrijven en automobilisten hadden afgelopen weekeinde en vanochtend behoorlijk veel hinder van de werkzaamheden aan de Geeuwbrug bij Sneek. Door de afsluiting van de stadsrondweg moesten ze omrijden. Niet alle Snekers vonden het vervelend. Veel mensen kwamen kijken naar de wegwerkzaamheden.
De Gamma-vestiging in Sneek had zaterdag veel minder klanten. ,,Normaal gesproken staan mensen om negen uur voor de deur. Nu hadden we het eerste uur één klant en die kwam op de fiets”, vertelt assistent bedrijfsleider T. Dijkstra. Later die dag werd het beter, maar veel mensen klaagden wel over de afsluiting.
Ook vanochtend stond het verkeer behoorlijk vast. Dijkstra zelf stond al vanaf Scharnegoutum in de file. ,,Ik was wel iets eerder weggegaan, maar was toch behoorlijk te laat.”
Verkeer wordt omgeleid over de Oude Oppenhuizerweg. ,,Voor fietsers is het nu levensgevaarlijk”, klaagt G. Mengerink van Stork. ,,Ik werd vanochtend bijna tegen de stoeprand gedrukt.” Volgens de provincie Fryslân hebben de afsluitingen niet tot grote problemen geleid.
De afsluiting van de rondweg is nodig voor het graven van de nieuwe watergang in de Geau, die wordt aangesloten op het aquaduct. Er wordt ook een tijdelijke brug gebouwd in de kruising met de bestaande Stadsrondweg Zuid. Ook wordt ter hoogte van Tinga de aansluiting afgemaakt van het nieuwe deel van de A7 op de huidige weg. Tot slot maakt Rijkswaterstaat de weg geschikt voor aansluiting op de nieuwe rondweg voor de overgang bij Folsgare en de Bolswarderbaan. Veel inwoners van Sneek kwamen zaterdag kijken bij de wegwerkzaamheden. Rijkswaterstaat waarschuwt de kijkers om vooral niet de rondweg op te lopen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties