De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 15 oktober 2007

Hattrick voor Kroon bij selectiewedstrijd
Heerenveen - Ingeborg Kroon is zaterdag de morele winnares geworden van drie dagen selectiewedstrijden voor de Nederlandse afstandkampioenschappen. De 20-jarige schaatsster uit Sneek was de sterkste op de 1500 meter, nadat ze donderdag al de 500 en vrijdag de 1000 meter had weten te winnen. De Friezin zorgde daarmee voor een hattrick in wat de eerste serieuze krachtmeting van het nieuwe seizoen kon worden genoemd.
De echte nationale top (zoals Renate Groenewold, Marianne Timmer, Ireen Wst) ontbrak bij de selectiewedstrijden. Zaterdag won Kroon, (Opleidingsploeg Langebaan) de schaatsmijl in 2.02,59 vr Dianne Valkenburg en Sanne Delfgou. Kroon bleef daarmee ook Wieteke Cramer (vijfde, 2.03,63), Annette Gerritsen (zesde, 2.03,73), en Moniek Kleinsman (negende, 2.04,78) voor. De Sneekse heeft met haar drie zeges alvast een visitekaartje afgegeven.
Bij de mannen, voor wie de schaatsmijl eveneens de afsluiting vormde van drie dagen selectiewedstrijden, ging de zege naar Tom Prinsen (1.48,69). Hij was een seconde sneller dan Lars Elgersma. De NK afstanden worden eind deze maand verreden. Ook dan is Thialf in Heerenveen het decor.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties