De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 15 oktober 2007

Andjelic vindt Flyers nu al geweldige ploeg

Leeuwarden - Dat Vadeko Flyers ook dit seizoen voor het hoogst haalbare gaat, mag geen verrassing heten. Maar zelden zal een coach aan het begin van het seizoen al zo hoog hebben opgegeven over de kwaliteiten van het eigen team. Alex Andjelic weet wat hij wil, kocht heel specifiek in en is dan ook zeer optimistisch gestemd. ,,Als dit team er niets van bakt dan is daar maar één man verantwoordelijk voor. Dat ben ik.”

JOHAN VELLINGA
Met andere woorden: als Andjelic dit seizoen geen prijzen pakt, dan pakt hij zijn biezen. De voormalig Joegoslaaf legt de lat hoog voor het team. Excuses zijn er niet. ,,Ik heb naar behoefte in kunnen kopen. Zoals sc Heerenveen voor elke positie een specifiek iemand haalt. We kunnen mijn spelletje spelen, modern ijshockey in een hoog tempo. De spelers geloven in deze stijl, dat is belangrijk. Ik vind dat we snel groeien.”

Flyers - Nijmegen 5-1

Na het nipte verlies in de openingswedstrijd pakte Flyers vrijdag een nipte eerste zege in Den Haag. Gisteren in Leeuwarden versloegen de Friezen het zwakke Nijmegen. De overwinning kreeg pas in de laatste periode cachet. In met name de eerste periode liet Heerenveen na toe te slaan. Devils stond een dikke twee minuten met twee man minder op het ijs. De loop van de schutters van Flyers bleek scheef.
Het was voor de eerste keer dat Flyers kon beschikken over de Oost-Europese aanvallers Olek Panchenko en Alex Ivanov. De in totaal vijf aanvallers uit het buitenland kunnen het productieve vertrokken duo Brian Ballman en Casey Bartzen nog niet doen vergeten. Andjelic is niettemin lyrisch over de nieuwe aanwinsten. ,,We spelen nu al beter ijshockey dan vorig seizoen. Toen werd er te veel geschaatst en was er bij Bartzen en Ballman te weinig discipline met wisselen.”
De defensie is echter dit seizoen het paradepaardje bij Flyers. Liefst vijf buitenlanders en de ervaren Jacco Landman staan voor de sterke nieuwe goalie Tim Kelleher. Die kreeg vrijdag en gisteren in totaal slechts twee goals tegen. De afgelopen seizoenen liet Heerenveen het achterin vaak afweten. Al had het met Don Nichols wel een heel sterke troef. Die is weg, maar zelfs daar is Andjelic niet rouwig om. ,,Met Lawne Snyder hebben we iemand die beter is en ook beter in de groep past. Zijn eerste pass is geweldig.”
Je zou bijna gaan verwachten dat Flyers met gemak kampioen gaat worden. Zo makkelijk zal dat niet gaan, want er zijn meer teams die dit seizoen hoge ogen willen gooien. Maar anders dan vorig seizoen zijn er geen excuses voor slechte prestaties. Ook de sfeer binnen het team is erg goed, geeft Andjelic aan.
Terwijl de zaken er op het ijs voor Flyers goed voor staan is het vervelend dat de eigen ijsbaan de eerste competitieweken niet beschikbaar is. Thialf geeft de voorkeur aan het commercieel meer aantrekkelijke Holiday on ice. Met Leeuwarden als speellocatie werd van de nood een deugd gemaakt. ,,Ik vond het heel gezellig”, geeft Marco Postma aan. Hij speelde in zijn jeugd in de ijshal. ,,Dit is wel speciaal voor mij. Het is voor het eerst sinds tien jaar weer eens een wedstrijd hier.”
Topijshockey in Leeuwarden. Op eigen kracht zal het eigen Warriors daar in de ijshal nooit voor kunnen zorgen. De ijsvloer is prima, zegt Postma. ,,En de sfeer is ook prima.” Toch is de accommodatie ongeschikt, zeker voor de toeschouwers die het duel veelal slecht kunnen volgen en soms op het koude ijs rond de baan staan. Postma hoopt niettemin dat mensen die voor het eerst ijshockey zien nu vaker zullen komen. ,,Ik zie nu al altijd al zo’n vijftig tot honderd bekenden in Thialf.”
Uiteindelijk zagen de bezoekers in Leeuwarden nog aardig wat doelpunten. Na een 1-1 tussenstand in de tweede periode, sloeg Flyers in de laatste periode hard toe. Mike Nason, Mike McCarthy, Oriel McHugh en Ivanov zorgden ervoor dat de Duitse goalie Benjamin Finkenrath nog vier keer moest vissen. Het maakt Postma na afloop nog niet zo optimistisch als zijn coach? ,,Of we de titel dit jaar wel winnen? Dat moet nog altijd nog maar blijken.”
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties