De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 15 oktober 2007

Aris staat nog altijd met lege handen
Bergen op Zoom - Aris Friesland heeft zaterdag tegen Giants de derde wedstrijd van dit seizoen in de eredivisie op rij verloren. De basketballers uit Leeuwarden zaten eigenlijk alleen het eerste kwart goed in de wedstrijd. Trainer-coach André Roorda constateerde in Bergen op Zoom dat het zijn team ontbrak aan concentratie en verweet de mannen die bij het doorwisselen van de bank kwamen gemakzucht.
De wedstrijd in Bergen op Zoom werd met spanning tegemoet gezien. De Brabanders werden vorig seizoen tot vier keer toe verslagen door Aris. Dit seizoen waren de verwachtingen al minder hoog, maar de 101 tegen 71 kwam nu wel heel hard aan.
Giants staat na drie wedstrijden samen met titelkandidaat Eiffel Towers ongeslagen bovenaan, terwijl Aris nu nog met lege handen staat.
Vanaf het eerste fluitsignaal werden aan beide kanten veel fouten gemaakt, maar Aris liep na enkele minuten spelen wel negen punten uit (7-16) en stond na het eerste kwart zelfs op een voorsprong van 16-22. Daarna verzuimde het team uit Leeuwarden om door te drukken en werd het team collectief betrapt op haast ‘traditionele’ slordigheden.
,,In het tweede kwart liep het eigenlijk al helemaal fout en die klap kwam kennelijk zo hard aan dat we daarna zelfs geen moment meer goed in de wedstrijd zaten’’, aldus Roorda. Aris gaf de voorsprong in zijn ogen te gemakkelijk uit handen en keek bij rust dan ook tegen een 43-35 aan. ,,Dat mag gewoon niet gebeuren.’’
Na de rust liep het verschil snel op tot meer dan tien punten. Aris moest het deze wedstrijd doen zonder de geblesseerde Roy Booker, maar de coach zag dat niet als een excuus. Roorda constateerde dat het verschil in kwaliteit tussen de beide teams heel groot was en dat de basis van Aris gewoon te smal bleek. ,,Giants is voor ons gewoon een maatje te groot. Het team heeft meer spelers die ervaring hebben in de eredivisie en wij misten het vermogen om daar iets tegenover te stellen.’’

Verlies ingecalculeerd

Volgens Roorda had hij al bij begin van dit seizoen wel ingecalculeerd dat Aris het de eerste drie wedstrijden van de competitie heel moeilijk zou krijgen en dat hij ook zeker wel rekening had gehouden met een verlies in Bergen op Zoom.
Maar dat betekent volgens hem niet dat de spelers niet mogen laten zien dat ze willen winnen. ,,Als je al na de rust het hoofd laat hangen en niet meer iets van een vechtersmentaliteit laat zien, dan ben je op voorhand verslagen.’’
Liefst keek Roorda na de tegenslag maar weer vooruit. Komende zaterdag wacht in sporthal Het Kalverdijkje de thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle. ,,En na die wedstrijd weten we ongeveer wel waar we staan’’, voorspelde de coach.
Komende week wil Roorda gebruiken om zijn team weer op scherp te zetten. ,,We hebben nu vijf dagen om iedereen goed voor te bereiden. Aris mee wil doen, dan zijn wij nu aan de beurt.’’
Giants - Aris 101-71 (16-2, 13-27, 20-31 16-27). Scores Aris: Jesse Kimbrough 25, Lawrence Hamm 12, Dillion Sneed 11, Rein van der Kamp 8, Merlijn van der Meulen 5, Dennard Abraham 5, Hans Logtenberg 3 en Sjoerd Langevoort 2.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties