De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 15 oktober 2007

Wolvega vreest de wintermaanden

Wolvega - Met de nodige vrees kijkt drafsportminnend Nederland uit naar de wintermaanden. Dan zal de drafbaan van Wolvega met de wekelijkse meetings op zaterdag het circus draaiende moeten houden. De vraag is of dat gaat lukken. Aan het baanbestuur in Wolvega zal het niet liggen, maar als er geen paarden worden ingeschreven dan houdt alles op.

HANS SINNIGE
Afgelopen zaterdag werd in Wolvega al duidelijk dat de koersbezetting een serieus probleem gaat woorden. Terwijl de meeste dravers nog niet eens aan de winterrust zijn begonnen kon met veel moeite en met enkele miniveldjes een koersprogramma worden samengesteld.
Vijfmaal gingen er slechts zeven paarden in de rondte. Dat is veel te weinig om de kijkers te boeien en de spelers te verleiden tot het afsluiten van een weddenschap. Dat de wedomzet na negen koersen toch nog uitkwam op ruim 46.000 euro was een meevaller. ,,Dat is nou net het punt. Wolvega draait naar omstandigheden best goed. Financieel hebben we geen problemen, we zijn voor het eerst sinds jaren gezond. Maar als straks de winterperiode aanbreekt gaan er veel paarden op rust en dan is het de vraag of we wel wekelijks een meeting kunnen vullen’’, meldde Wiebe Hofstra, de baanmanager in Wolvega.
Hij wil niet voor verrassingen komen te staan. ,,Momenteel zijn we bij de trainers aan het inventariseren met welke paarden ze door willen koersen in de winter. Aan de hand van die gegevens zullen we beoordelen of het zin heeft om elke week te koersen. Op hoop van zegen wekelijks een meeting uitschrijven zien we niet zitten. Dan loop je van de ene annulering naar de andere. Dan kiezen we er liever voor om eens in de twee weken te koersen, net zolang totdat er weer genoeg paarden zijn. Die optie heeft niet onze voorkeur, maar als het niet anders kan dan moet het maar zo.’’
Hofstra had ook goed nieuws. De op 3 november te verrijden Prijs der Giganten wordt dit jaar gesponsord door het Jouster Special Jobs Uitzendburo. Dankzij hun bijdrage is er voor die koers een prijzenpot beschikbaar van 60.000 euro. Dat is genoeg om enkele Europese topdravers naar Wolvega te lokken.
Zaterdagavond verzorgden de Nederlandse subtoppers het sportieve hoogtepunt. In een koers voor de klasse tot veertig mille won Tycho of Pass voor de tweede maal op rij. De hengst keerde onlangs terug na een zware peesblessure.
Voor de familie De Witte uit Jutrijp kan het dit jaar niet op. Ze hebben bijna wekelijks een winnaar in Wolvega en zaterdag was het zelfs tweemaal raak. Voor hen wonnen Valery Dragon en I’m Mr Wise. Die laatste werd getraind en gereden door Age Posthumus, die ook won met I'm Sorry Bi. Ook Ruud Pools scoorde een double. Hij sloeg voor trainer Jan van Dooyeweerd toe met Osman Somolli en Willucio Toscane.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties