De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportwoensdag, 13 februari 2008

Ynglingsters gooien nog geen hoge ogen
Miami - De Nederlandse Yngling-zeilsters, die onderling moeten uitmaken welk drietal de olympische boot in Peking gaat bemannen, brengen er op het wereldkampioenschap voor de kust van Miami vooralsnog weinig van terecht. Ook de derde dag leverde slechts teleurstellingen op.
Janneke Hin, die tot dusver in de achterhoede had rondgedobberd, zorgde gisteren in de zesde race voor een bescheiden lichtpuntje door met de Sneekse Brechtje van der Werf en Floortje Hendriksen aan boord als vierde te finishen. In de algemene rangschikking is ze terug te vinden op de 24ste plek, met vier deelneemsters achter zich.
Mandy Mulder, de minst slechte van de Nederlandse stuurvrouwen, schoot met een diskwalificatie en dertiende plaats ook niets op. Ze zeilt met Marije Faber uit Oppenhuizen en staat veertiende. Dat is iets voor Annelies Thies (zestiende) en de boot van Renee Groeneveld met daarin de Stavorense Marije Kampen. De laatste twee teams maakten opnieuw geen indruk.
Coach Maurice Paardenkooper baalt en wil verbetering zien. ,,Wij zijn hier gekomen om een topprestatie neer te zetten en niet om dit te doen. Opvallend is dat alledrie teams niet goed presteren.”
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties