De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Sportzaterdag, 8 maart 2008

Vermoeid Aris laat zege aan de Magixx
Nijmegen - Aris Friesland lijkt zonder topscorer Roy Booker bezig aan een ‘nieuw leven’. Sinds de topscorer van Nederland vertrokken is, vormen de Friese basketballers een hecht team. Het bleek op bezoek bij het sterke Matrixx Magixx niet voldoende voor de overwinning. In de laatste vijf minuten ging het licht uit bij de Leeuwarders.

Magixx - Aris 93-76

De nog ruim uitgevallen nederlaag was geflatteerd. Aris kon 35 minuten lang goed meekomen met de Nijmegenaren. In het laatste deel van de wedstrijd eiste de vermoeidheid zijn tol bij het team van Tony Vandenbosch. De Belgische coach liet zijn drie Amerikanen de hele wedstrijd lang in het veld staan. Vandaag krijgen de spelers van Aris vrijaf omdat morgen Leiden alweer op bezoek komt.
Met het vertrek van Booker en de blessures van Pé Martins en Hans Logtenberg (hij ging dinsdag op de training door zijn enkel) is de spoeling in de Leeuwarder selectie behoorlijk dun geworden. Daar staat tegenover dat de spelers voor elkaar door het vuur gaan sinds de ‘rotte appel’ in Köln speelt. Vandenbosch leek in november aan een onmogelijke klus te beginnen, maar zijn aanpak lijkt eindelijk vruchten af te werpen.
De coach toonde zich na afloop behoorlijk tevreden over de prestatie van de Leeuwarders. Na twintig minuten spelen had Aris na een ijzersterk tweede kwart (29-19) een verrassende voorsprong op de nummer drie van Nederland. Met name in de rebound heersten de Friezen.
Alleen op het onderdeel vrije worpen had Aris een off-day. In de laatste minuten gingen er vijf van de zes strafworpen mis en in totaal schoten de Leeuwarders slechts veertig procent raak. Op 70-70 liepen de benen bij Aris langzaam vol. Magixx liep vervolgens door naar een afgetekende overwinning.
Matrixx Magixx - Aris Friesland 93-76 (22-14, 19-29, 22-17, 30-16). Cijfers Aris. Topscorers: Lawrence Hamm 19, Rein van der Kamp 14, Dillion Sneed 13. Rebounds: Sneed 14, Jesse Kimbrough 8. Assists: Kimbrough 8.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties