De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Regiozaterdag, 8 maart 2008

Honderdste container hulpgoed naar Z-Afrika
Dronrijp - Acht jaar geleden waren Douwe en Gerry Helfrich uit Dronrijp op vakantie in Zuid-Afrika. Ze werden er gegrepen door de armoede in de townships. Daarom richtten ze de Stichting Townships SA op en stuurden regelmatig hulpgoederen, vooral naar Port Elizabeth.
Momenteel is het echtpaar druk bezig om goederen te verzamelen voor de honderdste zeecontainer die richting Zuid-Afrika gaat. Medio dit jaar moet hij verscheept worden. Via de ambassade en lokale autoriteiten wordt geregeld dat de Helfrichs dan Nelson Mandela mogen ontmoeten.
De goederen die het echtpaar ,,van verschillende kanten” krijgt, bestaan voor driekwart uit schoolmeubilair. Tijdens die vakantie raakten ze met ontferming bewogen toen ze een Township Tour naar Port Elizabeth maakten. ,,Kinderen zaten op school gewoon op de kleivloer. Het was dikke ellende.”
Via zijn werkgever Friesland College regelde Helfrich tafels en stoelen. Particulieren doneerden ook spullen. Inmiddels zijn zo’n vijftig scholen ingericht door de stichting.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties