De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Sportzaterdag, 8 maart 2008

Ruud ter Heide wil de komende jaren in Leeuwarden net als bij AGOVV een scherpschutter zijn
Nieuwe doelpuntenmachine van Cambuur spreekt
GERARD BOS
Leeuwarden - Algemeen directeur Alex Pama bevestigde vorige week donderdag dat de transfer rond was, exact een week later tekende aanvaller Ruud ter Heide een contract dat hem voor drie jaar aan SC Cambuur-Leeuwarden bindt. De spits van AGOVV deed dat gistermiddag tijdens zijn presentatie in het stadion van de eerstedivisionist. Ter Heide tekende niet alleen een contract, maar daarmee ook voor een fiks aantal doelpunten. Tenminste, als het aan trainer Jurrie Koolhof ligt en aan de spits zelf.
In de persruimte bekeek Dennis van der Ree de taferelen gisteren van een afstandje. Hij knikte instemmend en zei: ,,Dit is een goeie, hoor", daarmee doelend op Ter Heide en dan vooral diens aanvallende kwaliteiten. Van der Ree, op de weg terug van een slepende knieblessure, kan het weten. De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen samen met Ter Heide in het shirt van AGOVV.
,,Nadat Cambuur zich voor me had gemeld, heb ik wel even contact gezocht met de jongens die ik hier al ken”, wees Ter Heide op Van der Ree. ,,Ook met Erik Wegh en Jurrick Juliana heb ik samengespeeld. Zij konden me wel wat vertellen over de club.”
Wat dit seizoen betreft, hadden zijn oude ploegmaats weinig positiefs te melden. Toch besloot Ter Heide voor Cambuur te kiezen, met het oog op de toekomst. ,,De club wil omhoog en daar wil ik graag bij helpen. Er waren ook eredivisieclubs die interesse hadden, maar ik wil spelen. Bij Cambuur heb ik daar een goede kans op. Daar zal ik mijn best voor doen.”
Ter Heide zei er geen woord teveel mee. Want Cambuur heeft een schrijnend gebrek aan doelpunten. Goals, goals en nog eens goals. Het is waar de club al het hele seizoen naar hunkert en dat moet komend seizoen anders. Bovendien wordt van een drietal spitsen afscheid genomen: René van der Weij, Marinus Dijkhuizen en de aan Haarlem verhuurde Jeroen Ketting.
Uitgerekend die laatste, die vanavond in het shirt van Haarlem tegen SC Cambuur in actie komt, schopte er vorig seizoen nog dertien in, maar dit jaar voelde hij zich onder Koolhof niet gelukkig. Dat was terug te zien in de prestaties: slechts eenmaal vond hij het net.
Ter Heide heeft de afgelopen jaren bewezen een echte doelpuntenmachine te zijn. In het huidige seizoen kwam hij voor AGOVV al dertien keer tot scoren in 26 wedstrijd; één op twee en dat is een gemiddelde dat Koolhof en co wel aantrekkelijk lijkt. Vorig seizoen maakte Ter Heide zeventien doelpunten, het jaar ervoor waren dat er vijftien.
De in Enschede geboren aanvaller, die in Apeldoorn bezig is aan zijn derde seizoen en over een aflopend contract beschikt, speelde na het voltooien van de jeugdopleiding van FC Twente voor de Duitse Regionalliga-club Eintracht Nordhorn en de amateurs van Werder Bremen. Voor Nordhorn was hij destijds ook al op dreef: 24 goals in dertig duels.
,,Doelpunten moet je kopen, zeggen ze wel eens”, sprak Koolhof bij de introductie van de nieuwe spits. ,,Met Ruud ter Heide hebben we dat gedaan.” Cambuur heeft haar nieuwe doelpuntenmachine binnen en de zoektocht naar nog meer versterkingen is volgens Koolhof in volle gang.
,,We willen graag Paul Beekmans vastleggen, dat is geen geheim”, zei de coach over de speler van FC Den Bosch, die alom wordt beschouwd als één van de beste middenvelders in de eerste divisie.Daarnaast weten de Leeuwarders ook al wie ze als nieuwe aanvalspartner van Ter Heide willen vastleggen: Cecilio Lopes.
Een poging om de speler van sc Heerenveen te huren, mislukte afgelopen januari. Pama zei vorige week echter dat Cambuur in zomer een nieuwe poging zal wagen..

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties