De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Cultuurzaterdag, 12 juli 2008

Haarlem weer in teken van orgelmuziek
Haarlem - In Haarlem vindt vanaf vandaag tot 2 augustus weer het Internationaal Orgel Festival. Het tweejaarlijkse festival, dat zich voornamelijk afspeelt in de Grote of St. Bavokerk en de Philharmonie, heeft een programma met klassieke- en hedendaagse concerten, lezingen en carillonconcerten. Zo staat onder meer een integrale uitvoering van Messiaens Le Livre du Saint Sacrement op het programma en zijn er interpretatieconcerten rond werk van Messiaen en Sweelinck waarbij de musici na afloop met elkaar en publiek zullen discussiëren.
Onderdeel van het festival is de 47e editie van het Internationaal Orgel Improvisatieconcours waaraan tien organisten, onder wie vijf Nederlanders, deelnemen. Voor het eerst zal er dit jaar naast de vakjuryprijs ook een publieksprijs worden toegekend. Aansluitend aan het concours vindt de 43e editie van de internationale Zomeracademie plaats voor professionele organisten en bijna afgestudeerde orgelstudenten.
Het festival begint vandaag met de eerste Haarlemse Orgeldag, waarbij er gratis toegankelijke orgelconcerten zijn op tien locaties in de stad. Het orgelfestival wordt vanavond officieel geopend met de uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Brahms.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties