De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportdonderdag, 24 juli 2008

Heerenveen in Duitsland opnieuw onderuit
Mönchengladbach - Sc Heerenveen heeft gisteravond een vriendschappelijk duel in Duitsland tegen Borussia Mönchengladbach opnieuw verloren. Na de pijnlijke nederlaag van vier dagen eerder bij eerstedivisionist Eindhoven, was de kersverse Bundesligaclub van de Nederlandse trainer Jos Luhukay in het Grenzlandstadion met 3-1 een maatje te groot voor de ploeg van trainer Trond Sollied.
Bor. Mün. G. - Heerenveen 3-1
De Noor had vooraf aangekondigd in Duitsland met het geraamte van de nieuwe ploeg te willen gaan spelen, maar had te kampen met nogal wat personele problemen (Kristian Bak Nielsen, Geert-Arend Roorda en in aanvallend opzicht). De startende elf spelers van Sollied toonden weinig verrassingen. Of het moest de positie van aanvoerder Michael Dingsdag zijn geweest, die als verdedigende middenvelder begon. Die positie bekleedde hij vorig seizoen ook wel eens, maar dan vaak als doorgeschoven verdediger.
Sollied koos in het hart van de defensie voor Michel Breuer en Milan Kopic geflankeerd door Goran Popov op links en Jakob Poulsen aan de rechterkant. Dat is de positie waarvoor Heerenveen nog altijd naarstig op zoek is naar versteking. Op het middenveld werd Dingsdag terzijde gestaan door Danijel Pranjic (links) en Christian Grindheim. Voorin mochten Donovan Deekman, Reza Ghoochannajhad en Paulo Henrique, bij afwezigheid van Gerald Sibon, Roy Beerens (Olympisch elftal), Pedro Beda (wacht nog op tewerkstellingsvergunning) en de kersverse aankopen Bonaventure Kalou en Tarik Elyounoussi, beginnen.
Borussia Mönchengladbach, dat in de voorbereiding nog ongeslagen is, was de eerste helft de bovenliggende partij. Dat resulteerde in de openingstreffer van oud-Heerenveenspeler Rob Friend, die een voorzet van Patrick Paauwe binnenkopte. Het was de eerste treffer van de Canadees, die vorig seizoen in de tweede bundeslige achttien keer scoorde, in de voorbereiding.
De Duitsers kregen de eerste 45 minuten vijf goede mogelijkheden, maar halverwege was de stand wel gelijk. Uit een steekpass van Pranjic kwam Henrique goed door, maar werd door Paauwe aangetikt. De zelfverzekerde Kroaat scoorde vanaf elf meter a la Panenka (1-1). Na de hervatting schroefde de thuisclub met een aantal verse krachten het tempo op, waardoor Heerenveen nog meer in de problemen kwam. Da resulteerde binnen een kwartier in de 3-1 door twee treffers van invaller Roberto Colautti (voor Friend).
Doelman Brian Vandenbussche voorkwam nog twee keer een treffer, maar veroorzaakte in de slotfase nog wel een strafschop. De Belgische sluitpost, die vandaag te horen krijgt wat de gevolgen zijn van zijn rode kaart tegen Eindhoven, maakte een overtreding op invaller Matmour. Het buitenkansje op 4-1 werd echter door Colautti gemist.
Borussia Mönchengladbach - sc Heerenveen 3-1 (1-1). 26. Rob Friend 1-0, 42. Pranjic (pen.) 1-1, 47. Colautti 2-1, 60. Colautti 3-1. Toeschouwers: 1850.
Heerenveen: Vandenbussche; Poulsen, Breuer, Kopic (79. Smárason) en Popov; Grindheim, Dingsdag en Pranjic; Deekman, Ghoochannajhad (70. Matusiak) en Henrique.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties