De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Geloof & Kerkmaandag, 4 augustus 2008

Geen atheïstische advertentie op bussen in Londen
Londen - Een Engelse campagne voor een atheïstische advertentie op Londense bussen is mislukt, omdat er niet genoeg geld binnenkwam. De advertentietekst zou luiden: ‘Er is waarschijnlijk geen God. Dus stop met zorgen maken en ga door met je leven’. Dat meldt de Daily Telegraph.
De organisatie moest minimaal 23.400 pond binnenhalen om twee weken reclame te kunnen maken. Dat geld wilde ze binnenhalen voor de deadline van afgelopen donderdag. Donateurs konden via een website 5 pond overmaken. Er waren ongeveer 4.680 donateurs nodig, maar er waren maar 877 toezeggingen op de speciaal aangemaakte website binnengekomen.
De campagne was een reactie op de christelijke advertenties die op dit moment op veel bussen in de hoofdstad van Engeland te vinden zijn. De christelijke advertenties dragen teksten als: ‘Maar als de Mensenzoon komt, zal Hij dan geloof vinden op aarde?’ Deze christelijke advertenties verwijzen lezers naar www.JESUSsaid.org en worden gesponsord door een groep ‘Proclaiming Truth’ (Verkondigers van de waarheid) uit Londen.
Het atheïstische project kreeg onder meer steun van de wetenschapper en prominente atheïst Richard Dawkins, bekend van onder meer het boek The God Delusion (God als misvatting). De organisator van de atheïstische campagne, de Engelsman Jon Worth, denkt nu na over de mogelijkheid een kleine advertentiecampagne op te zetten met het binnengekomen geld. Worth zegt in een column dat hij het geen probleem vindt dat mensen geloven, maar ze moeten dat wel voor zichzelf houden en niet op straat verkondigen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties