De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiowoensdag, 25 februari 2009

Fryslân wil proef met 17-jarigen achter het stuur
Drachten - Fryslân moet de proeftuin worden van het project begeleid rijden, dat het ministerie van Verkeer voorbereidt. Gedeputeerde Adema heeft zich bij minister Eurlings opgeworpen om als eerste het project te testen als het zo ver is.
Dit maakte hij gisteren bekend bij de presentatie van de plannen met het Verkeers Educatie Centrum (VEC) in Drachten, dat dankzij de nieuwe eigenaar Kreeft Verkeersopleidingen BV een doorstart kan maken.
Bij begeleid rijden mogen zeventienjarigen zonder rijbewijs in de auto aan het verkeer deelnemen, mits ze onder begeleiding zijn van een volwassen, ervaren automobilist. Op hun achttiende moeten ze alsnog een rijbewijs halen.
Verkeerskundigen denken dat op deze manier roekeloos rijgedrag wordt voorkomen, en dat jonge automobilisten verantwoordelijker verkeersdeelnemers worden. Het ministerie verwacht met deze methode het aantal verkeersgewonden te kunnen terugdringen met 25 procent.
Gedeputeerde Adema: ,,Het gaat ons er niet om dat we weer lekker op de kaart te staan als innovatieve provincie, maar om het feit dat het hier broodnodig is.’’
Zonder op de hoogte te zijn van deze ambitie van de provincie heeft Kreeft Verkeersopleidingen BV de internetdomeinnaam begeleidrijden.nl reeds geclaimd.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties