De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportzaterdag, 14 maart 2009

Pranjic en Svec alweer speelklaar voor Sparta
Heerenveen - Danijel Pranjic en Michal Svec hebben gisteren bij sc Heerenveen de groepstraining hervat en zijn fit genoeg om vanavond aan te treden in het thuisduel tegen Sparta. De middenvelders raakten vorige week tegen FC Groningen geblesseerd, maar zijn voldoende hersteld van hun kwetsuren. Omdat ook Roy Beerens en Brian Vandenbussche weer hersteld zijn van een griepje, is de de ziekenboeg - op Kenny Steppe en Mika Väyrynen na - weer nagenoeg leeg.
Daardoor kan trainer Trond Sollied vanavond op volle oorlogssterkte aantreden tegen de Rotterdamse ploeg. Die trakteerde de Friese club in de heenwedstrijd op Het Kasteel nog op een pijnlijke 4-1 nederlaag. Daarna werd nog één keer verloren door de Friese ploeg en dat was in het uitduel tegen Vitesse. Heerenveen boekte, inclusief de bekerzege tegen NEC, alweer vier overwinningen op rij en wil die ongeslagen serie vanavond graag doortrekken.
Pranjic liep tegen Groningen een liesblessure op en Svec viel na een uur spelen uit met een enkelblessure. Het tweetal trainde donderdag nog apart van de groep, maar sloot een dag voor de wedstrijd weer bij de selectie aan. De kans lijkt groot dat de middenvelders ook in de basis zullen beginnen. ,,Als ze gekwetst zijn, dan kunnen ze niet spelen. Dan moeten we verder ook niet janken”, zei de Noorse oefenmeester. ,,We nemen ook geen enkel risico. Maar als er geen reactie komt, dan kunnen ze allebei spelen.”
Sinds de uitwedstrijd in Rotterdam is Svec belangrijk geworden voor het team als verdedigende middenvelder. Tegen Sparta liet Sollied hem nog opdraven als rechterverdediger, vanwege de afwezigheid van Michel Breuer. Sindsdien is de jonge Tsjech een vaste waarde, die bovendien elke week zijn waarde bewijst. Pranjic heeft dit seizoen zijn waarde als topscorer bewezen en staat op vijftien treffers.
Naast de beide middenvelders keert de Macedonische verdediger Goran Popov vanavond weer terug van een schorsing. Vandenbussche en Beerens moesten ‘Groningen’ vanwege ziekte laten schieten, maar keren ook weer terug in de basisformatie van Trond Sollied. Voor Vandenbussche is het een speciale wedstrijd, omdat de Belgische sluitpost zeven jaar geleden aan zijn Nederlandse avontuur begon bij de Rotterdamse club van de toenmalige trainer Frank Rijkaard.
,,Ik speelde tien jaar bij Club Brugge en zat op dat moment bij de beloften. Sparta zocht een linksback en ging Davy de Fauw bekijken. Toen ben ik ook opgevallen en zijn we samen voor een testperiode van twee weken in Rotterdam geweest”, vertelt Vandenbussche, die op negentienjarige leeftijd een contract tekende als tweede doelman achter Frank Kooiman. ,,Ik heb daar niet zoveel gespeeld, maar wel een hoop geleerd.” Medio 2004 kwam de Belgische sluitpost naar Heerenveen.
Sparta boekte dit seizoen slechts één uitoverwinning, maar van onderschatting is geen sprake. ,,Je mag geen enkel team onderschatten. Maar als je de ploegen naast elkaar zet, moeten we winnen”, vindt Vandenbussche. Dat vindt Sollied ook. ,,Het is een degelijke ploeg, maar als wij geconcentreerd zijn en ons werk doen, dan hebben we een goede kans.”
Vermoedelijke opstelling: Vandenbussche; Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag en Popov; Grindheim, Svec en Pranjic; Beerens, Elm en Paolo Henrique.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties