De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportzaterdag, 25 april 2009

Flyers gaat zich nog meer richten op eigen talent
Heerenveen - Hajé Flyers gaat zich komend seizoen meer dan ooit richten op talent uit de eigen opleiding. De club die deze week afscheid nam van coach Chris Eimers doet dat noodgedwongen. Het Friese ijshockeybolwerk moet werken met een opnieuw lagere begroting. Naast de Nederlandse inbreng zal de club vijf of hooguit zes imports naar Heerenveen halen. Met Paul Vincent en Jamie Visser is de club al rond en ook Mike Nason lijkt er nog een seizoen in Fryslân aan vast te plakken.
Flyers-voorzitter Danny Micola baalt dat Jolke Balt heeft te kennen gegeven naar Groningen te vertrekken. De ijshockeyer kreeg vorig seizoen speeltijd, maar gaat studeren en wonen in de studentenstad. ,,Een praktische keus”, verklaart Micola. Daartegenover staat wel de terugkeer van Brent Janssen, die twee seizoenen bij Amsterdam veel ervaring heeft opgedaan. ,,De jeugd zal verder een belangrijke rol gaan spelen. We moeten en willen bij de Flyers nog meer focussen op de doorstroming van eigen talent.”
Met bijna alle Nederlandse spelers van vorig seizoen is de club inmiddels rond. De goalies Martijn Maghielse en Sjoerd Idzenga zullen wederom het doel verdedigen. Maghielse stopt echter als hij wordt toegelaten voor de opleiding tot piloot. Verder is alleen verdediger Nick de Jong is onzeker. Flyers zou ook graag Marco Postma terughalen. De aanvaller was het afgelopen seizoen zeer succesvol in Nijmegen, maar daardoor ook niet meer te betalen, geeft Micola aan. ,,Maar we willen twee compleet Nederlandse lijnen en een buitenlandse lijn.”
Flyers is ondertussen in gesprek met een Nederlandse een coach die in het financiële plaatje past en het opgestelde profiel. ,,De nieuwe coach moet ervaren zijn en vooral spelers beter kunnen maken”, stelt de preses. Een trainer zal ook niet langer, zoals in het verleden, eisen kunnen stellen aan het spelersmateriaal. Een nieuw opgerichte technische staf zoekt de spelers uit. ,,De coach hoeft zich alleen met het beter maken van spelers bezig te houden.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties