De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Cultuurdinsdag, 19 mei 2009

Noord-Nederlandse brass klinkt in Duitse Weimar
Zuidlaren - Het Noord-Nederlandse koperensemble Northern Sym- and Swingphonic Brass onder leiding van Anne Geert Barteld uit Zuidlaren geeft eind deze week drie concerten in het Duitse Weimar. Het ensemble dat 12,5 jaar bestaat, speelt onder meer in theater Die Alte Remise in Tiefurt en werkt donderdag mee aan een traditionele Lutherse Hemelvaartsdagviering in samenwerking met het Posaunenchor Tiefurt.
Het is de tweede maal dat het ensemble in Duitsland optreedt. Barteld zegt vereerd te zijn. ,,We spelen op uit muziekhistorisch oogpunt heilige grond: de fameuze Barockkirche annex theater waar Johann Sebastian Bach jarenlang organist was, en waar grootheden uit de klassieke muziek als Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt en Richard Wagner nog concerten hebben verzorgd, en waar schrijvers als Goethe en Schiller hun meesterwerken schreven en voordroegen”, legt de componist en dirigent uit.
Momenteel legt het ensemble op zijn repetities de laatste hand aan het programma voor het feestelijke concert: Jubilaeumsklaenge. Dit programma beslaat vele tijdvakken en genres uit de muziekgeschiedenis, met werken van onder meer werken van Mozart, Prokoviev, Tchaikovsky en 20e-eeuwse Nederlandse componisten als Willem van Otterloo en Louis Andriessen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties