De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiomaandag, 29 juni 2009

Scheffer moet borrel met Hells Angels uitleggen
Harlingen - Burgemeester Scheffer van Harlingen is enigzins in verlegenheid gebracht omdat hij vrijdag een borrel heeft bijgewoond in het clubhuis van de Hells Angels in Harlingen. Daar werd het oprichtingsfeestje gehouden van ondernemersvereniging Bedrijvenpark Oostpoort.
Juist vrijdag werd de motorclub door de Hoge Raad definitief vrijgesproken van criminele activiteiten. De aanwezigheid van Scheffer wekte daardoor een vreemde indruk, die onder meer door VVD-Kamerlid Fred Teeven als ,,naïef” is veroordeeld. Hij overweegt er Kamervragen over te stellen. De gemeente Harlingen heeft van tevoren niet overwogen de uitnodiging voor de oprichtingsborrel af te slaan. ,,De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de Hells Angels geen criminele organisatie vormen. Wie zijn wij dan om niet met de Hells Angels om te gaan zoals we met alle andere ondernemingen omgaan?”, reageert burgemeester Scheffer via zijn woordvoerder Tymen Hein Corporaal. ,,Ook op een tennisclub is niet iedereen van onbesproken gedrag.”
De ondernemersvereniging had het clubhuis afgehuurd, omdat er op Oostpoort geen andere geschikte locaties zijn voor een dergelijke feestelijke bijeenkomst, aldus de woordvoerder. De Hells Angels zijn zelf ook lid van de ondernemersvereniging.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties