De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Sportwoensdag, 19 augustus 2009

Henrique en Kalou slaags op de training

Heerenveen - Paulo Henrique en Bonaventure Kalou zijn gistermiddag tijdens de laatste training van sc Heerenveen op eigen bodem, in de aanloop naar de Europese confrontatie met PAOK Saloniki, slaags geraakt. De beide vechtersbazen moesten door de medespelers uit elkaar worden gehaald.

De twee spelers van Heerenveen, die dit seizoen nog allerminst hebben geïmponeerd op het veld, kregen het tijdens de training met elkaar aan de stok. Na een handgemeen tussen het tweetal schopte Henrique zijn ploeggenoot nog tegen het been, waarna de ruziënde kemphanen door ploeggenoten uit elkaar werden gehaald. De trainersstaf van Heerenveen liet het incident passeren zonder direct maatregelen te nemen.
Er is een hoop te doen omtrent het tweetal, dat tot dusverre niet in aanmerking komt voor een basisplaats. Trainer Trond Sollied verwijt de spelers niet genoeg hun best te doen op de trainingen. Daarvoor werd de twintigjarige Braziliaan Paulo Henrique, die het niet al te nauw neemt met de discipline, in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen ook beboet door de Noorse oefenmeester.
,,Ik had een boete gekregen van de trainer en daar was ik het niet mee eens. Daarom ben ik weg gebleven van de training’’, vertelde Henrique. Daarop nam Sollied vervolgens tegenmaatregelen. ,,Hij heeft een boete gekregen vanwege zijn gedrag op de training. Hij doet soms stomme dingen en dan moet ik hem straffen. Toen hij vervolgens wegbleef van de training, heb ik hem een schorsing opgelegd.’’ Daardoor was hij er niet bij tegen NEC.
Kalou heeft dit seizoen nog geen training gemist, maar Sollied is niet te spreken over zijn arbeidsethos. De Ivoriaan loopt op het trainingsveld de kantjes er dikwijls af en dat is volgens de Noor niet handig. ,,Want op de training zal hij het moeten verdienen.’’
Het tweetal heeft vorige week in de aanloop naar het duel tegen Vitesse een gesprek gehad met Sollied en beterschap beloofd. Tegen de Arnhemmers kwamen beide spelers als invaller in het veld, waarbij met name Kalou indruk maakte op Sollied. ,,Bona heeft klasse in de passing en kan ook goed temporiseren. Zo zie ik hem graag, maar ik denk niet dat hij al een hele wedstrijd aankan.’’
Het incident van gisteren zal het tweetal weinig goeds doen en eventuele sancties worden pas na de uitwedstrijd tegen PAOK FC genomen. Vanmorgen is Heerenveen vertrokken naar Thessaloniki, waar morgenavond het Europa League duel op het programma staat. Middenvelder Viktor Elm is niet mee afgereisd naar Griekenland. De 23-jarige Zweed heeft last van vermoeidheidsverschijnselen en is achtergebleven in Fryslân.
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de klachten is. Onderzoeken in het ziekenhuis hebben geen lichamelijke ongemakken aangetoond. ,,Viktor is snel vermoeid en heeft geen kracht. Hij heeft afgelopen week een aantal onderzoeken ondergaan, maar die hebben niets tastbaars opgeleverd. Het is nu wachten op de onderzoeksresultaten van de internist. Die hoop ik eind deze week binnen te hebben’’, zegt clubarts Tjitte Wiersma. Hernán Losada lijkt morgenavond de logische vervanger van Elm.

Vandenbussche

Er is ook een einde gekomen aan de soap rond doelman Brian Vandenbussche. De Belg vertrekt naar het Spaanse Las Palmas uit de Segunda Division. Het contract van Vandenbussche bij de Friese club loopt nog twee jaar door en het is nog onduidelijk of de Spaanse club hem zal huren of kopen. De Belg leek in een eerder stadium al tot een akkoord gekomen met het Noorse Rosenborg, maar dat ging uiteindelijk toch niet door.
Heerenveen heeft op haar beurt het oog laten vallen op middenvelder Milos Maric. De 27-jarige Serviër, die uitkomt voor AA Gent en eerder onder Sollied werkte bij Olympiakos Piraeus, heeft nog een doorlopend contract tot 2010. De Friese club hoopt Maric voor 31 augustus te kunnen vastleggen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties