De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Economiewoensdag, 19 augustus 2009

Kraanbedrijf Kielstra voegt locaties samen
Leeuwarden - Kraan en takelwagenverhuurbedrijf Kielstra uit Leeuwarden gaat een nieuwe vestiging bouwen in Heerenveen. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. De bedoeling is dat de nieuwe vestiging komt op het IBF-terrein aan de snelweg A7. Het verhuurbedrijf betrekt op het bedrijventerrein een perceel met een oppervlakte van achtduizend vierkante meter.
De vestigingen van Drachten en Joure worden samengevoegd en verhuizen naar de nieuwe locatie. ,,Daarbij wordt ook de werkplaats in Heerenveen gecentraliseerd”, zegt directeur Peter Kloosterboer.
Het personeel van de vestigingen in Drachten en Joure zal op termijn vanuit de nieuwe vestiging moeten werken. ,,Naar verwachting zal dat vanaf volgend jaar zomer zijn”, zegt de directeur. De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland rond de bouwvak van 2010.
Na de verhuizing zal het bedrijf werken vanuit de vestigingen in Leeuwarden, Heerenveen en Emmen. Bij Kielstra werken nu ongeveer vijftig mensen. De vestigingen zijn na de verhuizing in personeelsomvang even groot.
Met de nieuwbouwplannen verdwijnt er geen personeel. Het bedrijf hoopt met de centrale vestigingsplaats meer opdrachten in Noord-Nederland binnen te halen. ,,De bedoeling is natuurlijk wel dat we dicht bij de plaatsen komen waar ons materiaal wordt ingezet”, zegt de directeur.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties