De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Geloof & Kerkvrijdag, 21 mei 2010

Geloofstwijfelaar Boele Ytsma aan de wandel met kerkleiders
Leeuwarden - Boele P. Ytsma, webdominee en bekend van zijn boek Van de kaart. Manifest van een gepassioneerde twijfelaar gaat eind juni wandelend in gesprek met ,,zoekers, twijfelaars, pioniers en anderen”. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe boek, begin volgende maand: Authentiek - de zoeker en het verlangen. ,,Daarin pak ik de draad op van mijn eerste boek. Volgde ik toen de twijfelaar, in dit nieuwe boek ben ik op reis met de zoeker.”
De tocht gaat van 20 tot en met 27 juni van het Muiderslot tot de Herberg in Vollenhove. ,, Het is een tocht door ‘het nieuwe land’, Flevoland, een tocht van 180 kilometer met de mooie naam Pionierspad.”
Hij hoopt dan andere mensen hem tijdens de achtdaagse wandeling vergezellen als tochtgenoot. ,,Diverse mensen nodig ik zelf uit, maar daarnaast is iedereen die wil, welkom om zich bij de tocht te voegen, voor een uur, een dagdeel of langer.”
Bij de mensen die zich bij Ytsma willen voegen zitten al diverse bekenden uit kerkelijk Nederland. Onder meer ds. Gerrit de Fijter (voormalig preses PKN-synode), ds. Klaas Hendrikse (bekend van het boek Geloven in een God die niet bestaat), Tom Mikkers (algemeen secretaris Remonstrantse broederschap), Wies Houweling (Nederlandse Protestantenbond), Marnix Niemeijer (directeur Tear), broeder Hugo (Kluizenaar in Warfhuizen) en Jos Douma (vrijgemaakt predikant) hebben toegezegd een deel mee te lopen.
Het belooft volgens Ytsma ,,een spannende en veelkleurige tocht” te worden. De tocht is voor hem ook ,,oecumenisch statement” doordat er zoveel mensen uit verschillende denominaties meelopen. ,,Ik hoop echt dat er een dynamiek van de tocht uit mag gaan. Dat mensen zien dat we in alle verschillen toch uiteindelijk ‘tochgenoten’ zijn.”
Overnachten zal Ytsma in een camper. Dat wordt ook de uitvalsbasis voor het live-verslag dat hij dagelijks wil doen. ,,Tijdens de wandeling zal ik er zoveel mogelijk verslag van doen met alle middelen die mij ter beschikking staan: weblog, twitter, podcast, video, sms-dienst en GPS-tracking. Dat alles zal aangeboden worden op zowel mijn sites www.zoekendgeloven.nl als op www.tochtgenoten.nl.”
Ytsma is iemand die veel met nieuwe media doet als internetdominee. Hij heeft 1042 followers op Twitter.
i www.tochtgenoten.nl
Flankeurspoort 8 9741 CJ Groningen
050 2301 502 06 308 701 79
ytsma@trije.nl www.zoekendgeloven.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties