De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Cultuurvrijdag, 2 juli 2010

Voorstudie Minerva in Fryslân gaat niet door
Leeuwarden - De vooropleiding die kunstacademie Minerva in Groningen deze zomer in Leeuwarden zou beginnen, gaat niet door. Voor de opleiding hebben zich slechts zes jongeren aangemeld, terwijl er minimaal twaalf nodig waren om de cursus in Leeuwarden mogelijk te maken. Dat meldt Anneke Ferwerda van kunstencentrum Parnas, waar de opleiding gegeven zou worden en waar geïnteresseerden zich konden opgeven.
Tot nu toe was de vooropleiding alleen te volgen bij het kunstencentrum BK050 in Groningen. Begin mei maakte de Hanzehogeschool Groningen, waar Minerva onder valt, bekend ook een opleiding in Leeuwarden te beginnen. Dat er geen animo voor een voorstudie in de Friese hoofdstad is, bestrijdt Ferwerda. ,,Ruim een maand geleden kregen we het startschot om cursisten te werven. Dat is te kort, blijkt nu. Komend studiejaar hebben we daar alle tijd voor. Ik ga er dan ook vanuit dat er volgend jaar wel een vooropleiding in Leeuwarden is.” De zes aangemelde studenten gaan de cursus nu in Groningen volgen.
Doel van de vooropleiding van Academie Minerva is om leerlingen op te leiden tot kansrijke eerstejaarsstudenten Beeldende Kunst en Vormgeving aan de academie. Na afloop krijgen ze een negatief of positief advies. Leerlingen met een positief advies worden direct toegelaten tot de propedeuse aan Minerva.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Jammer! Het haalt nieuw talent boven water! Toen ik nog in Leeuwarden woonde,heb ik bij Parnas in 97/98 de orientatiecursus van Minerva gevolgd. Deze cursus was alleen ter orientatie van de opleiding. Ik heb in 1998 toelatingsexamen gedaan,en ben toegelaten tot het propedeusejaar. Later in 2003 succesvol afgestudeerd. Ik woon en werk nu in Arnhem.

Meindert Marinus, Arnhem - maandag, 5 juli 2010


cultuur
Familieberichten
Advertenties