De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Regiowoensdag, 7 juli 2010

Feest schiet Sneker buurt in verkeerde keelgat
Sneek - Buurtbewoners van het Cultureel Kwartier hebben het gehad met de gemeente Sneek. Het feestje dat morgenavond wordt gehouden ter gelegenheid van de start van de bouw van het theater en het Centrum voor de Kunsten wordt gezien als de zoveelste druppel van miscommunicatie die de emmer doet overlopen bij de buurt.
Volgens de buurtbewoners is er met hen niet overlegd over het feest. Het Buurtcomité Cultureel Kwartier zal morgen tijdens de feestelijkheden actie voeren. De gemeente Sneek herkent zich niet in de kritiek.
Drie weken geleden is begonnen met de sloop van het voormalige postkantoor en de scholen aan het Oud Kerkhof. De bouwactiviteiten zullen naar verwachting nog anderhalf jaar aanhouden.
,,Tientallen mensen die al weken in het slooplawaai zitten, worden door B en W nog eens op een uitbundig feestje en een extra stoot muzieklawaai getrakteerd. We zijn ’s avonds blij dat het eindelijk een beetje rustig is”, laat bestuurslid Sietse van der Woude van Buurtvereniging Kerkgracht-Oud Kerkhof middels een persbericht weten. Het gebrek aan overleg met de buurt wordt door de buurt ervaren als ,,puur treiteren”.
Volgens Willem Faber van het Buurtcomité Cultureel Kwartier valt er best met de buurt te praten. ,,Theater Sneek wilde ook iets organiseren, maar heeft dat wel eerst overlegd met ons. Samen hebben we vastgesteld dat dat geen goed idee was, en nu is dat plan verschoven naar volgend jaar”, vertelt Faber. Volgens hem is de buurt op een buurtavond plompverloren uitgenodigd voor het gemeentefeest. ,,Dat is toch geen goede communicatie? Wij hadden overleg en afstemming verwacht.”
Hoofd communicatie Ingrid Wagenaar van de gemeente Sneek laat weten dat er wel degelijk overleg is geweest. ,,We wilden eerst een concert geven op een ponton in het water, zodat er wat minder mensen op straat voor de ramen zouden staan. Dat wilde de buurt niet, dus hebben we het ponton afgeblazen. We hadden een concert van een uur in het hoofd, maar dat hebben we op verzoek van de buurt teruggedraaid tot een half uur.” Na het concert kan er nog koffie gedronken worden in de Noorderkerk. Heel Sneek is uitgenodigd.

Muzieklawaai

De zinsnede ,,een extra stoot muzieklawaai”, is Wagenaar veel te kort door de bocht. ,,De Bogerman Big Band treedt op, dat kun je toch geen lawaai noemen?” Zij herkent zich totaal niet in de kritiek van de buurt. ,,Natuurlijk heeft de buurt overlast als er gebouwd wordt, daar kun je niet omheen. Maar we komen de buurt aan alle kanten tegemoet, zo hebben we goed gekeken hoe de vrachtwagens af en aan rijden. En dat er niet gecommuniceerd wordt met de buurt is niet waar. Er is veelvuldig contact, regulier en incidenteel. De gemeente heeft zelfs een eigen contactpersoon voor de buurt.”
Volgens Faber gaat het om de manier van communiceren. De buurt wordt iets medegedeeld, in plaats van dat er overleg is. ,,Als wij niet piepen, gebeurt er niks. Blijkbaar zijn we veel te netjes. Daarom is het weer tijd voor actie.” Faber voegt eraan toe dat het een nette actie zal zijn. ,,We zullen het feestje beslist niet verstoren.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties