De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportdonderdag, 5 augustus 2010

De Vries verrast op CH met nieuwkomer Wendy
Buitenpost - De meeste aandacht is gisteren tijdens het concours hippique in Buitenpost uitgegaan naar de tuigpaarden. Daar tussendoor zorgde Anne de Vries uit Broeksterwâld voor een verrassing in de springrubrieken.
In de strijd om de Grote Prijs van Buitenpost moest de Fries in de barrage alleen Groninger kampioen Elmar van Hoorn uit Sappemeer voor laten gaan. Opvallend was dat De Vries de beste prestatie leverde met zijn nieuwkomer Wendy. Het was de eerste keer dat de zevenjarige merrie echt hoge ogen gooide. ,,Ik riid der no noch mar krekt mei yn ’e Z en dan is it moai dat je drekst ek al in priis pakke”, glunderde de 35-jarige springruiter, die zijn sport combineert met een melkveehouderij. ,,Dit wy foar ús no it maksimale”, wist De Vries. Met zijn twee jaar oudere Sjors tikte De Vries er een balkje af en dat leverde vier strafpunten op.
In een strak gereden barrage kwam De Vries met Wendy tot de tweede tijd en hield zo onder meer Hans de Vries (Oentsjerk) op Veldheer achter zich, die uiteindelijk vijfde werd. ,,Fansels, ik hie myn sin set op Bûtenpost. En miskien hie ik mei Sjors op dizze swiere baan yn ’e baraazje wol mear risiko nimme kind, mar dat hellen wy net. Ik bin mei Wendy net mear folút gien. Dat koe noch net. Ik wol de hynder net oer de kop jeie en foaral hiel hâlde. Ik bin der dêrom al tefreden mei dat wy in goede wedstriid ride, ek al binne wy twadde wurden”, wist Anne de Vries, die eerder op de dag ook al tweede werd in het jachtparcours.
De ruiter ziet voor de komende jaren in Wendy in ieder geval als een aanwinst naast Sjors. ,,Dit hynder stiet te popeljen om goed mei te dwaan, mar moat noch in soad leare. Dy tiid moat ik dit hynder no jaan. Mar it is wol moai dat ik no twa wedstriidhyders ha en mei beide goed meidraaie kin.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties