De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Cultuurdonderdag, 5 augustus 2010

Straatfestival Drachten met negen muziekpodia
Drachten - In Drachten komt een nieuw gratis toegankelijk straatfestival, De Oversteek genaamd, waarbij muziek centraal staat. Dat heeft een woordvoerder van poppodium Iduna gisteren gemeld. Het festival telt negen podia verspreid over een terrein dat de Noord- en Zuidkade en de Tine Talmanstraat beslaat. De eerste editie vindt plaats op 29 augustus.
Tijdens De Oversteek is hedendaagse muziek te horen van dertig verschillende acts. Die vertegenwoordigen uiteenlopende muziekstijlen als rock-’n-roll, ska, bluegrass, reggae, urban, dance en Nederlandstalig. Er zijn optredens van onder anderen Mark Foggo, The Pedro Delgados en de Friese ska-formatie Mr. Wallace.
Een van de podia is de Talent Stage van Friesland Pop. Hier treden volgens de woordvoerder van Iduna ,,de beste en de heetste Friese bands van dit moment” op, te weten Broadcasting, Novella en De Montanas. De band Alpine Pack is de afsluiter op het podium.
Naast muziek worden er voor kinderen enkele nevenactiviteiten gehouden. Zo is er een kinderhoek met schmink, een luchtkussen en een circusschool.
i De Oversteek vindt plaats van 14.00 tot 20.00 uur

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties